През март се очаква решение на Израел за признаването на Патриарх Теофил


Източник: news.rnn.gr

На среща на президентите на Република Гърция и Израел, провела се в Атина в края на миналата седмица, гръцкият президент Каролос Папуляс постави пред своя гост въпроса за признаването на Патриарха на Йерусалим Теофил. Каролос Папуляс изтъкна чувствителността на гръцкия народ по този проблем и прикани Моше Кацав да прояви сериозно отношение.

“Въпросът за Патриаршията в момента се намира в ръцете на Висшия съд на Израел и се очаква решението да бъде взето в средата на месец март. Въпросът бе повдигнат не от израелска страна, а от страна на Теофил. Съответната министерска комисия ще разгледа въпроса след решението на съда и предстоящите парламентарни избори”, потвърди на пресконференция израелският президент.

Г-н Моше Кацав наблегна, че каквото и да се случи, то ще бъде въз основа на решението на Конституционния съд, към който Патриарх Теофил се е обърнал.

“Израелските власти ще зачетат изцяло решението на Висшия съд. Нищо не може да се случи без знанието на Висшия съдебен орган”, заключи той.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...