Принц Чарлз присъства на православно богослужение заедно с 200 румънци в Лондон



Този четвъртък в енорията на румънската църковна община „Св. Георги“ в Лондон в англиканския храм „Св. Дънстан“ бе отслужено православно богослужение, на което е присъствал и принц Чарлз, съобщава Basilica.ro. 

Принцът е бил сърдечно посрещнат в храма от Западно- и Средноевропейския митрополит Йосиф на Румънската православна църква и от енориашите и духовниците на румънската църковна община. След богослужението принцът на Уелс е изразил дълбокото си впечатление от православните песнопения и големия брой на вярващите, събрани в храма.

Също така, той е бил впечатлен и от красивия старинен иконостас, поставен в англиканския храм за отслужването на православни богослужения. Този иконостас е пренесен в Лондон от румънския манастир „Антим“ през 1966 г. по заръка на румънския патриарх Юстиниан.

Снимки: фейсбук страниците на Фондацията на Принца на Уелс и на Румънската църковна община „Св. Георги“ в Лондон 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...