Разпознаването на Романови зависи от ЦъркватаИзточник: News bg

Живеещата в Испания Велика княгиня Мария Владимировна, глава на руското императорско семейство, се надява откритите тленни останки наистина да са на две от децата на Романови.  Тя отбелязва обаче, че най-важна е позицията на Руската църква и оцелелите роднини ще се съобразят с нея, съобщава Интерфакс.

Преди дни бе съобщено, че костите, намерени миналото лято близо до Екатеринбург, най-вероятно са на княз Алексей и сестра му, княгиня Мария. Цялото императорско семейство на император Николай бе разстреляно от болшевиките през 1918 година, но но доскоро местоположението на останките на някои от децата му не бе известно.

Мария Владимировна призова към пълна прозрачност учените, занимаващи се с разследването, за да няма условия за никакви спекулации с паметта на покойниците.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...