Редакторът на Православие.БГ Андрей Романов бе отличен със златен медал на Сръбската православна църкваОбща снимка на участниците в Международния фестивал „Негошеви дни” 2018 в Цетинския манастир

В рамките на Осмия международен фестивал на поетите, преводачите и славистите “Негошеви дни”, който се проведе в Черна гора от 12 до 14 ноември тази година, Негово Високопреосвещенство Черногорско-Приморският митрополит Амфилохий от Сръбската православна църква награди със златен медал с лика на св. Петър II Цетински д-р Андрей Романов, писател, публицист и преводач, редактор в Православие.БГ, за приноса му за сближаването между братските народи и църкви на България, Сърбия и Черна гора, както и за превода на най-голямото произведение на сръбско-черногорската литература – поемата “Горски венец” на Петър Негош (св. Петър II Цетински).

Церемонията на награждаването се състоя в историческия Цетински манастир, резиденция на цетинските князе и митрополити от XVI до XIX в. Заедно с д-р Андрей Романов със златен медал бяха наградени проф. Иля Числов (Русия) и д-р Любица Райкич (Румъния).

Фестивалът, който се провежда за осма поредна година под егидата на Черногорско-приморската митрополия на Сръбската православна църква, събра поети, писатели, преводачи, слависти от Черна гора, Сърбия, Косово, Русия, Румъния, България, Словакия, Канада, Македония и други страни.

Черногорско-Приморският митрополит Амфилохий

 

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ: