Руският патриарх не смята да се среща с папата в СтрасбургИзточник: Интерфакс

Представители на Московската патриаршия опровергаха слуховете, че патриархът на Москва и цяла Русия Алексий ще се срещне с папа Бенедикт XVI през октомври тази година в Страсбург. Планира се главите на двете Църкви да говорят пред сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

"Среща на предстоятелите на двете Църкви в Страсбург не се планира", заяви пред "Интерфакс" заместник-ръководителят на Отдела за външни църковни връзки на Патриаршията протойерей Всеволод Чаплин.

"Доколкото ми е известна позицията на председателя на ПАСЕ г-н Рене ван дер Линден, изказванията на патриарх Алексий и папа Бенедикт пред ПАСЕ са две различни събития, които няма да съвпаднат по време", добави той.

Според него "свързвайки планираната визита на Негово светейшество в Страсбург и въпроса за  срещата му с папата, някои журналисти, както изглежда, искат да представят желаното като действително".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...