Саудитският крал призова за диалог между религиитеМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. victory каза:

  Надявам се това Ти звучи познато.Не разбирам как си публикувал този текст, след като мои коментари по този повод си трил безцеремонно.Ето говори се за ЕДИННИЯ БОГ,ИСУС ХРИСТОС ,АЛЛАХ и( БУДА) ако трябва да бъдем точни.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕМ ЧЕ, ВСИЧКИ ХОРА НА ЗЕМЯТА СА БРАТЯ.УСПЕХ от мене.

 2. glory каза:

  Да,ама не“можем да го разберем“:-)

 3. Makedonski каза:

  Стига с тая еклектика!
  Хората са братя ама въобще Христос, Аллах и Буда не са едно!
  Ако наистина го вярваш-значи имаш много повърхностни знания.
  Ако знаеш фактологията, но все пак мислиш така, значи сериозно си се заблудил.
  Ми че Буда бог ли е-будистите не твърдят такова нещо.Буда си е обикновен човек постигнал със „собствени усилия“ Нирвана.
  А къде забрави Йехова?
  Според мюсюлманите Аллах няма син…няма Троица.Какво правим тогава…Къде е Иисус?
  Такива смесвания никой не прави-засрами се…
  смехотворно е… помисли. мир.

 4. andrey каза:

  Създателят е един, но хората Го разбират и възприемат различно. А за Буда например изобщо не се твърди, че е бог. Според будистите той е съвършен човек, който се е освободил сам от кръга на преражданията.

  Името „Аллах“ значи просто „Бог“ на арабски и се използва на Изток както от мюсюлмани, така и от християни, в това число и в съответните преводи на Библията. Писах вече за това веднъж в един пост.

 5. Orangecounty каза:

  Ako Hristos,Buda i Alah biaha edno to proliatata kryv na mychenizite niama6e da ima smisyl.Osven tova ne zabraviai 4e samo 4rez hristianski molitvi se slu4vat neveroiatni ozdraviavania i tova mogat da go potvyrdiat mnogo hora ot razli4ni religii koito sa pretyrpeli tova.

 6. Давид каза:

  Всички просветени християни знаем, че само Христос е Бог, Бог дошъл в плът, Богочовек. Нито Буда е бог, нито Мохамед, нито кой да е друг. Те са само хора, които дяволът е използвал , за да си направи своите лъжерелигии. Така че, хубаво е, че Саудитският крал е за мир, но трябва да се внимава с единобожието, защото знаем, че в последно време, според пророчествата, ще се издигне една религия, която точно това ще изповядва -един бог, без значение дали е Христос, Мохамед или Буда – само мир да е! И тази религия идва от духа на Антихрист! По този начин дяволът ще иска да ни накара да размием християнството и да направим компромис. Това е отстъпване от Христос.

 7. victory каза:

  Ще си позволя да дам един съвет на всички Ви.Това че сте завършили курса по Богословие не ви прави автоматически всезнаещи,човек придобива опита впоследствие и става Богослов.“Колкото повече чете ,повече научава и повече иска да знае“Това е една Любов към БОГА.Онова което съм написал по горе е АБСОЛЮТНА ИСТИНА,и само времето ще покаже правилноста на думите ми.И накрая само ще ви попитам:КАКАВО ЗНАЕТЕ ЗА ЖИВОТА НА ИСУС ХРИСТОС,МЕЖДУ ДВАНАДЕСЕТЕТА И ТРИДЕСЕТАТА МУ ГОДИШНИНА ПРИ ВЪПЛЪЩЕНИЕТО МУ В ЧОВЕШКИ ОБЛИК ПРЕДИ ДА БЪДЕ РАЗПНАТ И ВПОСЛЕДСТВИЕ ВЪЗКРЪСНАЛ ОТ МЪРТВИТЕ ПОБЕЖДАВАЙКИ СМЪРТТА.УСПЕХ.

 8. glory каза:

  Спри да четеш апокрифи

 9. Orangecounty каза:

  Vizh kakvo vsichko koeto e napisano v Staria i Novia zavet se e sluchilo dragi mi victory taka che ostava samo da se sluchat sabitiata ot poslednite vremena i strashnia syd na koito pishe che samo tezi koito viarvat v Isus Hristos shte se spasiat zashtoto grehovete im tr da bydat oprosteni crez niakoi.