Световният съвет на църквите призова за мирно решение на ядрения проблем на Северна Корея


Източник: Интерфакс

Женева. Световният съвет на църквите (ССЦ) нарече ядреното изпитание, проведено от Северна Корея, "нова регионална заплаха за международната сигурност" и призова Съвета за сигурност на ООН да реши по мирен път конфликта.

В понеделник КНДР обяви, че е провела ядрено изпитание.

В писмо, изпратено на петте постоянни членове на Съвета за сигурност, а също и на Северна Корея, Южна Корея и Япония, генералният секретар на ССЦ пастор Самюел Кобиа призова ООН да не допусне "верижна реакция" на въоръжаване в региона. Според него случилото се в Северна Корея прави преговорите още по-наложителни.

Едновременно с това Кобиа призова КНДР да се откаже от ядрената си програма и да се върне към Договора за неразпространение на ядреното оръжие.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...