Семинар за наркоманите организират в Гръцката Църква
Източник: ecclesia.gr

На 13-ти февруари в Атина Институтът на Атинската архиепископия за психо-социално подпомагане на младите хора организира семинар за превенцията срещу наркотичната зависимост.

Идеята на организаторите е да приложат програмите по катехизис в енорийските храмове в борбата срещу употребата на наркотици, която в Гърция е ограмен проблем, тъй като страната разполага с много пристанища, през които наркотиците влизат най-лесно и намират бърз пазар.

След като дълголетната работа на властите за ограничаване употребата на наркотици не успя да се справи с този проблем, Църквата в Гърция сега разработва програми за борба с наркотиците по енории, където общностите са по-малки и проблемът може много по-лесно да се открие и да бъдат взети навременни мерки. В семинара участваха преподаватели по религия, свещеници, представители на властта, лекари и др.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...