Съобщение на СПЦ относно продължаващото страдание на Архиепископ ЙоанМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. fotios каза:

  Какво ни занимавате със сръбските агенти в БЮРМ? Ако ще и да го набият стояги, това си е проблем на сръбската войска и скопските родоотстъпници. ДНЕС, след Балканските и ІСВетовна война, официалното седалище на Охридската Архиепископия е в София и никъде другаде. Т. нар. „архиепископ“ Иван е схизматик и предател на своя род и предци. Никой не го уважава и почита като църковик, той е сръбки агент. Дори си е сменил името със посръбчено такова – с просташката подигравка с българския език и лингвистично недоразумение – „Йован“. А сърбите май не им стигнаха едни бомбардировки, а плачат за още!

 2. 100 каза:

  Каквито и да са, сърбите не са на друга планета, че да се правим на дистанцирани наблюдатели. Или като истински православни им спретваме една междуособна касапница за името македония и вероломството от 1885-та или като истински православни ги разпознаваме като братя в Христа. Някой да е забелязал противоречие в горното изречение…?

 3. scrupus каза:

  Аз предлагам да постъпим, както се казва на езика на дипломацията – реципрочно.Нашите така наречени „братя“ сърби много добре знаят чия духовна територия е Македония.Ако искат да докажат своята братска православна любов да се откажат от епархиите, които едно време са купили и завладяли с политически средства и да ги върнат на истинските им „икономи“ българските православни християни.Ние от своя страна да ги преотстъпим на нашите истински братя – по народност и вяра- македонските християни и така да се приключи справедливо с тази история. Или то правенето на православни не е като да постъпваме като такива?

 4. scrupus каза:

  Брате Фотиос браво за хубавите и смели думи.Радвам се че има хора като теб в тоя просръбски и параправославен сайт.

 5. fotios каза:

  Тоя сайт не е просръбски, а е проруски и затова отгоре от „Големия Братушка“ ни се снася да любим и защитаваме най-големите гадове в Европа – нация без история и културни постижения. Имам предвид сърбите, дори името сърби произлиза от латинското servus, което просто значи „роб“. Те от 13 век паразитират върху нашата културна история, а панславизма=руския имперски шовинизъм им дойде като манна небеснах през ХІХ и ХХ век, за да могат да унищожат всичко, което мирни народи като нашия и като други наоколо са създавали стотици години. И македонизмът е тяхно творение, а знаеш, че той трови отноишенията на Балканите и днес. Представи си енди Балкани без Србja – мир, любов, разбирателство. С гърците щяхме да имаме уредени и балансирани отношения, хърватите ни уважават, от румънците щеше да ни дели само Дунав, Добруджа щеше да е в България. С турците, е щяхме да ги заврем в Азия, защото с гърците щяхме да сме съюзници. През балканските войни интригана я направиха не друг, а сърбите, и те единствени спечелиха, защото гърците без нас загубиха голямата война в Мала Азия и досега съжаляват.
  Представи си само един красив свят без Сrbja! Мисля, че скоро и този сън ще се сбъдне, този път без наша помощ обаче. Ния нека си гледаме нашия интерес, а той е да живеем добре тука, в нашатастрана, БЮРМ скро така или иначе сами ще искат да станат част от нашата държава. Те, а не ние.

 6. 100 каза:

  до скрупус и фотиос

  Голяма дилема – няма що. Сайтът бил про-руски или про-сръбски. Не съм срещал по-селско (да ме прощават родените на село) оправдание за нечия несрета.