Турците искат да преместят гръцката патриаршия от Истанбул в ГърцияИзточник: www.turkishdailynews.com.tr

Местният клон на Турския съюз на работещите в обществената сфера в Кайзери започна кампания за преместването на гръцката православна патриаршия от Истанбул в Гърция.

Али Бенли, шеф на клона, обяви че в края на кампанията на президента Ахмет Сезер ще бъде изпратена подписка. Очакванията на организаторите са да съберат между 20 000 и 30 000 подписа в подкрепа на кампанията.

„Убедени сме, че е по-добре патриаршията да се премести извън Турция и сме сигурни, че гръцкият народ ще бъде щастлив от това.”

Кампанията ще продължи седмица и към нея ще се присъединят и други градове. Представители на Съюза твърдят, че патриаршията нарушава конституцията и проявите й са заплаха за държавата.

Превод: Детелина Христова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...