Украински свещеник извърши първото богослужение за румънски и български миротворци в ИракИзточник: Мараната

Свещеникът от украинския миротворчески контингент в Ирак, отец Владимир Мандзюк, извърши богослужение за румънския и българския контингент там. По молба на румънските и българските миротворци, отец Владимир е извършил службата в римокатолическия параклис на полския контингент, в базовия лагер "Ехо", близо до града Ад-Дивания, провинция Кадисия.

Заедно с дякона от Полската православна църква, Мирослав Цидило, богослужението е било посетено и от командващите на многонационалната дивизия "Център Юг", украински офицери и представители от контингентите на Полша, Румъния, България и САЩ. Това е първото православно богослужение в параклиса, който до този момент е бил използван само от католиците и представителите на протестантски конфесии.

В лагера "Ехо" отец Владимир се е срещнал още с представители на духовенството на други национални контингенти и е обсъдил възможността да бъде оказвана религиозна и духовна подкрепа на военнослужещите, намиращи се в зоната на бойните действия.

Превод: Илиана Александрова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...