Центърът „Св. Андрей” в Детройт организира колоквиум за православието за лутерански клирици


Източник: St. Andrew House

Центърът за православни изследвания „Св. Андрей” в Детройт, САЩ, ще бъде домакин на колоквиума „Вярата на нашите отци: Колоквиум за православието за лутерани”, който ще се проведе на 10-11 септември за лутерански клирици и миряни от района на Великите езера на Съединените щати и Канада.

Това е вторият от поредицата колоквиуми, спонсорирани от Център „Св. Андрей”, които имат за цел да представят основните положения на православното християнство пред клирици и миряни от други християнски изповедания. Центърът „Св. Андрей” проведе своя първи колоквиум, за англикани, през януари тази година.

В програмата на колоквиума е включено Велико повечерие в понеделник вечерта, 10 септември, в православния храм „Св. Рафаил Бруклински” в чест на Рождеството на Пресвета Богородица. След повечерието приветствено слово ще произнесе преосвещеният Натанаил, архиепископ Детройтски и управляващ Румънската епископия на Православната църква в Америка, основател и председател на Центъра „Св. Андрей”.

Сред лекторите ще бъдат о. Патрик Хенри Риърдън от православния храм “Вси светии”, Чикаго; йеромонах д-р Калиник Бърджър от Православната богословска семинария “Св. Владимир”; и дякон Грегъри Роубър, преподавател в Пенсилванския щатски университет.

Макар че семинарът е предназначен за лутерани, той е открит също и за православни християни и членове на други християнски изповедания.

Материалите от колоквиума ще бъдат записани от православното интернет радио Ancient Faith Radio и ще излязат като компактдиск (MP3 и стандартен аудио формат), който може да бъде поръчан от сайта на Център „Св. Андрей”.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...