Църквата в Гърция и милосърдната дейност
Източник: ecclesia.gr

В рамките на ежегодната кампания за събиране на средства за милосърдна дейност от милосърдната организация на Атинската архиепископия, проведена между 10 и 16 декември 2006 г., в 150 енорийски каси за подпомагане на бедните бяха събрани 1 002 736 евро, което прави с 5,85 % повече от миналата година.

Парите всяка година се заделят за хора със специални нужди, сираци, емигранти в особено тежко положение, политически и икономически бежанци. Парите подлежат на публичен отчет, като в края на всяка година “Алиленгииси” се отчита пред обществеността и Светия Синод къде и колко средства са изхарчени.

Църквата в съседна Гърция, благодарение на активни доброволци и изпълнени с благочестие анонимни дарители, отново може да ни служи за пример как се организира милосърдна дейност, чиито единствен стимул е човеколюбието.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...