Църквата „Св. Стефан“ отвори отново вратиNews.bg

В Истанбул и в Одрин, където се намират светите български храмове на турска земя, православните българи отпразнуваха своя най-голям християнски празник Великден с църковни ритуали, с гощавки, с много настроение и размяна на най-хубави пожелания. В най-красивата църква на Турция "Свети Стефан" по обяд се състоя службата за Второ Възкресение Христово, съобщава БНР.

Уникалната българска църква "Свети Стефан" на брега на Златния рог се отваря за богослужения само на Великден и на Стефанов ден.

На службата присъства и българският посланик Евгени Ганев. Тази година обаче туристите от други краища на страната бяха значително по-малко отколкото предишни години.

В Одрин, в българската църква "Свети Георги", ценен храм на българщината, също отпразнуваха Великден. На службата присъства българският консул в града Ангел Ангелов със семейството си.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Дон Кихот каза:

    ПЪРВО АНГЛОЕЗИЧНО ИЗДАНИЕ НА ИЗВОРИТЕ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. – http://pavel.bloghub.org/