Ще има ли православен храм на мястото на мавзолея на Ленин?altРуският Съюз на православните хоругвоносци обяви конкурс за проект на храм в чест на руските новомъченици и изповедници на Червения площад на мястото на мавзолея на Ленин.

Докато на главния площад на Русия, в самото сърце на „третия Рим“ има окултна лаборатория по унищожаване на волята и съзнанието на руския народ, възраждането на Русия е невъзможно. Затова мавзолеят трябва да бъде унищожен, тялото на вожда на световния пролетариат – изнесено навън, мястото – осветено, а върху него трябва да бъде издигнат православен храм“, заяви в петък пред Интерфакс ръководителят на Съюза Леонид Симонович-Никшич.

Същевременно той стана автор на първия проект, като предложи на мястото на „главното световно капище“ да се издигне умалена копия на екатеринбургския храм-паметник, построен на мястото, където са били разстреляни последният руски император и неговото семейство.

Симонович-Никшич отбеляза, че конкурсът е започнал на 17 юли, в деня на 91-годишнината от „ритуалното убийство на светите царствени мъченици“ и затова бъдещият храм трябва да бъде осветен и наречен „Храм на руските новомъченици и изповедници, пострадали от богоборската власт“.

„Рано или късно сатанинското капище на Червения площад по промисъл Божи ще бъде унищожено. А ние вече сега трябва да сме готови да заложим първи камък в основата на окончателно събудилата се от сън Русия“, каза той.

Православните хоругвоносци молят всички заинтересувани „независимо от тяхната професионална принадлежност“ да изпращат своите проекти за конкурса.

Проектите ще бъдат публикувани на сайта на съюза за всенародно обсъждане. При желание на участниците на конкурса те могат да бъдат коментирани от авторите „за обяснение на концепцията“. | Интерфакс

{jcomments on}

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...