Благотворитeлна изложба и спектакъл за онкоболната ИренаIrena YordanovaНа 18 март (сряда) от 18 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ инициативна група приятели на Ирена Йорданова от Ботевград отправят покана към столичани за благотворително събитие в подкрепа на онкоболната жена.

Единственото желание на 41-годишната майка е да се излекува от тежкото заболяване, за да може спокойно да отгледа двете си момчета – 9-годишния Лъчезар и 10-годишния Илиян. Жената преживява няколко операции в България, при които са й отстранени репродуктивните органи, но това се оказва недостатъчно болестта да остане в миналото. Днес надежда й дава лечението в клиника в Турция, за което обаче са нужни около 100 хиляди лева.

Събраните средства в размер на 38 406 лв. успяват да покрият разходите по нейното лечение до средата на февруари, предстоят обаче още два курса на химиотерапия, както и животоспасяваща операция – за тях са необходими още 60 хиляди лева.

В предстоящото събитие в подкрепа на Ирена със свои творби ще се включат: художниците Николай Яръмов, Илия Илиев и Антонио Леондев; младата художничка Людмила Гъркова; арх. Андрей Андреевски – със скулптури от дърво, Краси Желязкова – с ръчно изработени сувенири, Надежда Крумова – с дизайнерски творби, и със свои рисунки – децата от ОУ “Никола Й. Вапцаров”, Ботевград.

Със свои изпълнения в благотворителното събитие ще участват хористи от Софийската духовна семинария.

В подкрепа на каузата ще се включат и илюзионистът Корли и неговата дъщеря, както и Детският ансамбъл „Нестия“ с хореограф Христо Панков.

С всяка закупена творба от благотворителното събитие шансът на Ирена да премине пълния курс на скъпото лечение, който дава надежда за живот, се увеличава.

Ако искате да помогнете на Ирена, можете да го направите и чрез дарение по банкова сметка: Централна кооперативна банка, IBAN: BG09CECB97904036946700 – Ирена Йорданова Йорданова.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...