Герои на една евангелска драмаМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. ... каза:

  Наистина прекрасно написано, да го бях прочел по-рано щеше да ме спаси… Уви, сега трябва да се боря със 7 и повече.

 2. леонор каза:

  Хареса ми! Но…..нека вметна нещо:
  цитат:
  „Бог е ми­лос­тив и да­но ни­ко­га не дос­ти­га­ме до то­зи пре­дел на ду­хов­но­то ра­зо­ре­ние.“

  А защо забравяме, че Бог Иисус Христос дойде да спаси именно духовно разорените? Поканените на сватбата, т.е. мнозината звани (от притчата- Матей 22:2; Лука 14:16) бяха доверени хора с „почистени“ души,но се оказаха недостойни…. и в крайна сметка на сватбата дойдоха случайно срещнатите скитници- малцината избрани.
  Милостта Божия понякога се проявява именно в допускане на нашето падение, та достигайки дъното, да се очистим чрез покаяние, завръщайки се „у дома“, блудни синове и дъщери.

 3. майя каза:

  Наистина много хубаво написано. А колкото до четенето и говоренето. Работата е там, че трябва да ги изпитаме нещата на свой гръб, без опит не можем нищо да научим. Както казва майка Гаврилия: „Не знание, което научаваш, а знание, което изстрадваш. Това е православната Духовност.“

 4. Idiot каза:

  Направо е писано за мен.

 5. dani_bg каза:

  Поздравления…!!! :-)))

 6. Ани Попова каза:

  Фино, вярно и изобличаващо за този, който има уши да го чуе.

 7. Дон Кихот каза:

  Отдавна в българското православно пространство не се е появявал такъв мъдър материал, при това написан от жена. Впрочем такива терзания след обръщането към вярата са присъщи не само на православните, но и на всички църкви и дори религии. Те са изразени по най-блестящ, класически начин в книгата „Тъмната нощ на душата“ от големия испански мистик от ХVІ в. св. Йоан Кръстни.
  .
  Но монетата има и друга страна. Погледнете снимката на авторката. Не мога да си представя жена с тясно впити в телесата джинси да работи в църковно издание в САЩ или Русия. Явно проблемите, които ни сполетяват, поне до известна степен са предизвикани от нас.

 8. dobi каза:

  Много добре написано!!!!!