И към злодейци биде причисленМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Иванов Иван каза:

  Много е хубаво! Дали, обаче, ще стигне до душите ни? Дали ще промени ежедневието ни? Ще ни направи ли по-добри и по-човечни?

 2. Т Георгиева каза:

  Убили сме Светлината на живота, Истината и Любовта. Избрали сме Варава, затова живеем сред разбойници, които тъпчат душите и сърцата ни. Убили сме Надеждата и живеем безнадеждни. Убиваме един на друг вярата си, отнемаме и тази вяра с която идват децата ни в света. Убиваме в зародиш душата-християнка.
  Оставяме децата си като слепци да живеят в мрак и тъмнина. Далеч от Бога – в свят отнемащ сиянието в очите с което идват в света.

 3. Fr Pavel каза:

  Днес човешката злоба се чете по онлайн форумите. Разни психопати с измислени никове сипят отрова и жлъч срещу Бога, Църквата и всичко свято. Пълно омерзение.
  .
  Бах, „Матеус пасион“ –
  http://www.youtube.com/watch?v=jygOAnPMWOE

 4. Пламен Иванов. каза:

  Най ми допадна сравнението на клира с книжниците и фарисеите. И за съжаление то е много вярно. Не защото биха разпънали отново Христа, а защото не търсят загубените овци, нехаят за стадото. Обичат компанията на силните на деня, скъпите приеми и още по-скъпите водосвети. А когато решат – извиват ръцете на съвременните Пилатовци, съблазняват повереното им стадо, за да си осигурят доживотен комфорт. Книжници и фарисеи лицемери, време е да погледнете към стадото и да започнете да милеете за него, за всеки изпаднал, загубил се, заблудил се. Христос обикаляше грешниците и ги призоваваше към покаяние с любов. Съвременните му „живи икони“ обичат да гледат от високо, да чакат стадото да ги потърси, за да го нахокат, наблагословят и да му вземат парите.