Копие на Богородичната икона „Достойно есть“ в румънски манастир започна да мироточи804От румънския манастир Палтин Петру Водъ бе съобщена новината, че на 11 януари е започнала да мироточи иконата „Пресвета Богородица Достойно есть“ и мирото е било с толкова силен аромат, че той се е усетил не само из целия храм, но и навън, около църквата.

Мироточивата икона е копие на чудотворната икона на Божията Майка „Достойно есть“ от Света гора и е дело на любовта и усърдието на румънските светогорски духовници. Реликвата е дарена за утеха на монахините от манастира Палтин Петру Водъ, за да успокои болката им от загубата на големия румънски духовник отец Юстин Първу, основател и на девическия манастир. Духовникът се престави в Господа през лятото на 2013 г.

„С Божията грижа и благодат, това чудо, което ни радва и милва сърцата ни, същевременно предизвика и тревогата ни. То вероятно иска да ни увери в силата на тази наистина чудотворна икона или пък иска да ни предизвести за бурни и тежки времена за истински вярващия ни народ. За това се чувстваме длъжни да укрепим духа си и да засилим молитвите си и да помолим Божията майка да ни прости беззаконията и да ни избави от всички изкушения, трудности и болки, през които с право преминаваме“, казват румънските монахини по повод станалото в манастира чудо.

 

805

 

Източник: www.paltin-petruvoda.ro

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...