Кладата зад ъгълаМоже да харесате още...

10 Отговори

 1. о. Павел Стефанов каза:

  Ясно е, че „Атака“ си прави предизборна пропаганда и по странен начин нейните прояви се използват от ДПС, за да насъсква своите последователи. Но въпросът има и друга страна. По Конституция в РБългария са забранени партии на етническа и др. основа, а вече 22 години се допуска такава партия, каквато е ДПС. Това е крещящо нарушение на Конституцията. Самият факт, че държавните органи знаят това, а не реагират, ги прави нелегитимни. Освен това, несменяемият водач на тази партия е доказан крадец на милиарди, но никой не смее да го осъди. После се чудим защо милиони хора напускат България. Ето ви една от главните причини – тоталната липса на справедливост и разум.
  .
  Гопал, „Дълбината на сърцето ми“ –
  http://archiman.livejournal.com/

 2. Иван Иванов каза:

  Ясно е, че Сидеров и подръжниците му използват звуците от високоговорителите и моленето извън джамията като претекст за да изразят базисен гняв и омраза. Считам, че един от основните мотиви за действията им са да изпъкнат в общественото пространство и да си „активират“ авторитета сред тълпата. Правят го по един от най-лошите начини, защото [b]съзнателно преувеличават определени относително негативни явления, нарушават законите и морала и правят услуга на ДПС, ислямския фундаментализъм и, евентуално, тероризъм.[/b]
  Извън това обръщам внимание, че [b] светът би трябвало да върви в посока на понижаване на интензивността на всякакви „религиозни звуци и образност“ на светски места[/b]! !
  Лозунг: Не на агресията и терора произтичащи от виене от минарета, натрапчиво думкане на камбани и всякакви други [b]агресивни шумотевици (усилени електронно!) и други видове формални религиозни насилия[/b]!… Те нарушават реда и спокойствието и са основания за конфронтации!

 3. Теология, Шумен у-т каза:

  Списание Свет, 2011/ брой 1
  Автор: Колектив
  Раздел: Литературна периодика
  Издателство: Омофор, Фондация Покров Богородичен
  Народност: българска
  ISBN: 13139320
  първо издание, 2011 год.
  меки корици, 80 стр.
  Цена: 5,00 лв
  Съдържание:
  Пустинята сплотява, градовете носят самота – Монах МОЙСЕЙ
  Православие в сърцето на Англия – Пламен СИВОВ
  Черепишкият манастир – Йонко БОНОВ
  Традиционна седянка в Църквата – Десислава НЕДЕЛЧЕВА
  Не търси злото извън себе си – Милена СТАНЧЕВА
  Библията и апокрифите за астрологията – Архим. доц. д-р Павел Стефанов
  Християнство и прераждане – Сандра КЕРЕЛЕЗОВА
  Анна на цяла Русия – Ралица КРЪСТЕВА

 4. Стефан Чурешки каза:

  Винаги съм казвал, че трагедиите в живота на човека и обществата произтичат от незнание и от неразбиране. От историята, с която се занимавам добросъветно и на свои разноски вече 4О г. знам, че проблемът на българите е елинизмът и латинизацията, заради опасността от които сме приели славянската азбука и сме искали свое духовнество. И католиците и гръцкото духовенство са били главната заплаха за българите през османския период в реалната история и днес те надничат през философията на Запада и Университетската култура. Освен това може да с енаправи статистика колко български християни са пострадали през османския период без да с еброят бунтовете и въстанията, и колко християни пострадаха през комунизма, който е философско дете на любимата Европа макар че у нас дойде през руска политическа практика. Сидеров е написал книга срещу евреите, но явно като политик, завършил впоследствие висшето си образование не си дава сметка чий интерес обслужва конфликта между християни и мюсюлмани.

 5. Стефан Чурешки каза:

  Много е смешно в България. Има страх от исляма и от ТУрция, а няма страх от елинизма и от латинизацията, които са световни университетски фактори. За чий ми е да ме плашат с турците, като децата не знаят български, а по история, литература и философия учат образци, понятиен апарат и си изграждат представи, които нямат нищо общо с националната автентичност според анализа на тъканта на религиозния и етническия процес в България? Нашата формула на същностна етничност е православие, славянство и национална идея, която има допирни точки с руската културна доктрина, но някои неграмотни русофоби я отричат. И е голем смех в българската политика – напуснахме Турция, после напуснахме РУсия, после напуснахме Германия, после напуснахме СССР, сега да се готви ЕС – и всичко това с жертви без да се дефинира на високо философско ниво състоянието на българския казус с превратни и елементарни произведения на българската културология и богословие. А БПЦ що е ? Смех!
  http://chureshki.wordpress.com/

 6. Иван Иванов каза:

  1.

  Свидетели сме на опити за подмяна на действителността, на създаване на изкуствен фалшив свят от страна на Сидеров, Гаджева, Чукалов и др. Това са хора, които се изявяват като „творци“-подправячи, на факти на реалност, които вече са се случили, но имат различна характеристика от представяната от изброените хора!…

  ….следва….

 7. Иван Иванов каза:

  …………продължение…………

  2.

  Всички сме наясно със заплахата от ислямски фундаментализъм и тероризъм. Спекулирайки с тази заплаха и хипертрофирайки относителни и условни предполагаеми или действителни нарушения на реда, Сидеров и компания провеждат агресия спрямо групи хора от обществото и след това се опитват да манипулират общественото мнение и целия български народ, а и света. Считам, че в неверните факти представени от тези хора и в техните интерпретации и действия може да се види намесата на дявола. Резултатът от тях е вреда за страната, консолидация на ДПС с ръководител – отрицателната обществена фигура Доган, и актуализация на намаляващите авторитет и идентитет на партията Атака и лидера и!… Последното е основна цел на Сидеров и компания, според мен.

 8. Deyana каза:

  рефаб 😕 ,
  А нещо да споменете за отвратителното ръмжене на мпс-тата (придружено на моменти от още по-безобразните аларми, издаващи непоносимо дразнещи електронни звуци), които освен „агресивната шумотевица“ затлачват и белите ни дробове и не само нашите, a и на децата ни? 😡
  Все религиите ни виновни, а на Прогрес-ЪТ всичко му е наред!

 9. Алексей Симеонов Стамболов каза:

  Добре де, не виждате ли, че „правоверните“ първи замахват към протестиращите с улуци, лопати, камъни и др. подръчни материали? Разгледайте внимателно снимките и видеоматериалите от инцидента и ще го установите!