СатанистиМоже да харесате още...

10 Отговори

 1. ... каза:

  Страшна работа са тези секти! Тамън и днес гледах торента от тук за сатанистите, не беше много добър, но и той дава някаква представа за сектите. И наистина нещата се препокриват. Следователно са истина, гадна, тежка, черна истина. Хубаво е че някой се е заел да се бори с това и му дава гласност. Трябва да се разпространи все повече и пвоече, че да се знае каква е опасността, младите да знаят в какво могат да се забъркат и да бъдат по-предпазливи. Браво за превода!

 2. Ангел Небесен каза:

  От известно време избягвам да чета руски автори пишещи „за духовността“. В страна, в която на един човек се падат по двама ясновидци, един знаещ тайната на света, един запознат с „истинската“ световна история, един пазещ „най-чистата“ христова вяра, по две деца „сатанисти“- обличащи се в черно и носещи обърнати християнски кръстове – НЕ! аз не чета статии писани хора живеещи в тази „демократична“ страна. Нека съм ограничен и задръстен!
  Относно сатанизма – има „официален“ сатанизъм -той е за тези, които извършват някакви си свои ритуали и „тайнства“ и вярващи в същество, което е създало този свят с цел доминация и диалектика на злото- тези хора са малко. И НЕОФИЦИАЛЕН САТАНИЗЪМ – това са всички хора отричащи божията любов като смисъл на всичко съществуващо; живеещи за този свят, не вярващи във вечното Божие битие – ТОВА СА МИЛИАРДИ ХОРА. И за мен това са истинските сатанисти.

 3. Дон Кихот каза:

  Ходихте ли днес на концерта в София на сатаниста Мерилин Менсън, който между другото се похвали, че удължил пениса си, за да прави автосекс?

 4. Дон Кихот каза:

  Сериозно, класифицирането на муунизма и Аум Шинрикьо като сатанизъм издава дилетантството на авторите.

 5. dikovski каза:

  Благодаря на всички, които се включиха с коментарии!
  Що се отнася до мнението на Дон Кихот. Не знам какво точно имате общо с героя на Сервантес, но доколкото ми е известно той не е бил на всяко гърне похлупак и на всяка манджа мерудия. За повече информация потърсете информация в мрежата за акад. Кандыба, защото мнението е негово и е част от книга. Въпросният учен е психиатър, лекар, изследовател. Работи в областна на хипнозата, свръхвъзможностите на човека и е автор на повече от седемдесет книги. И ако мен може да си позволите да ме наречете дилетант, смятам, че сте далеч под нивото на този човек, за да си го позволите.

  Преводач Ц. Диковски

 6. Liturgist каза:

  Много автори, предимно от руски произход, са любимо четиво на много защитници на православието. Не казвам, че писаното от тях е невярно, но от редовете лъха такова отчаяние и песимизъм, че упованието в Христа почти липсва. Всичко е страшно, врагът дебне. Такава плашеща интонация не откриваме нито в Евангелията, нито в Посланията, нито в светоотеческите писания. Впрочем, на последните се позовават непрестанно свръхправославните, не улавяйки Духа, Който ги е упътвал. „Господ е моя сила и крепост- от кого ще се убоя?“ „Какво ще ми стори човек?“

 7. andrey каза:

  Статията е добра, но аз също мисля, че муунизмът и аум шинрикьо, въпреки че са доста тъпи секти, не са сатанизъм в прекия смисъл на думата. Впрочем, не съм специалист-сектовед, мога и да греша.

  „Ангел небесен“, как успяхте да изчислите, че в Русия „на един човек се падат по двама ясновидци… и т.н.“ (общо 7 души)?? Каква е тая математика? Това да не е мултиплициране на личността? Я по-добре си стойте сред ангелите и недейте да ни сервирате глупостите си на земята.

 8. ... каза:

  Liturgist превода е именно такъв тежък, че да ни стресне да се завъртим малко и да видим какво става покрай нас. Не е написана просто да ти прави кошмари. Това е реалността. И ако се плашим от нея наистина, то тогава трябва да я променим. Защото наистина е плашещо. Как си представяш да се пише нещо за сатанистите и да е весело и в приятен тон? Това ще значи да е за тяхна полза. И аз се изплаших като прочетох, стреснах се като разбрах що за мащаби. Но и се сетих че съм си в Христа и се зарадвах, че не съм попадал на сектанти като тези по-горе описаните.

 9. Ангел Небесен каза:

  Е, изгежда драги ми Андрей не може да я разберете тая математика и по-добре за вас – защо да си напрягате акъла да търсите скрития смисъл на написаното – това не се отдава на всеки. Между другото „братята“ руси най-добре я разбират тая математика – оставете я на тях; а на мен както отбелязахте са ми достатъчни ангелските селения :-))))))

 10. ... каза:

  Ангел Небесен неможете да отрчете факта, че Русия е била винаги център на православието. Там са най-известните и тачени светци. Разбирасе като навсякъде има и черно и бяло, но вие преувеличавате.