Защо християните изгубват любовта?Може да харесате още...

15 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Това не е снимка на о. Рафаил,а на съвсем друг, по-млад човек. Истинският автор е тук:

  http://www.istina.ucoz.ru/rafail.karelin.jpg

 2. Грешник каза:

  Езичеството се завърна, по-силно от всякога. Без Бог няма любов, а омраза, ненавист, егоизъм, завист… Горко ни! Горко ни! Горко ни!

 3. plamen каза:

  значи и тук са го объркали?

  http://sretenie.paskha.ru/Bogoslovie/Bogoslovskie_stati/

 4. Ангел Небесен каза:

  текст на средно ниво, но си е направо като визитна картичка на православието, обвиняват всичко и всички в това, което им лисва имненно на тях; че са продължение на езичниците, а не техен качествен заместител, изобщо не се нуждае от доказателство; всеки честен и непредубеден човек, който не страда от православно-религиозна парализа на сетивата го знае това, само ТЕ не го знаят и постоянно експлицират недостатъците си като ги ВМЕНЯВАТ в ГРЯХ на целия свят. Едва ли има по грандиозна световноисторическа ирония от това, да превърнеш любовта в система (в случая православна), и да се разпореждаш, кое е грях, кое е полезно, кое е вредно и ти (православният) все да си си прав. Не, дори езичниците са били по-човечни, от убийците на човека, провъзгласили се за изразители на „бога-любов“. Кой е убил любовта??? Този, който е започнал да се разпорежда с нея!

 5. poklonnik каза:

  Споко, Ангеле Небесен.Господ Иисус Христос говори: „..зная твоите дела, и любов, и служба, и вяра, и търпение,…“(Откр.2: 19)

 6. Грешник каза:

  Простете, но с голяма загриженост Ви препоръчвам да спрете да се извисявате до небесата, защото сгромолясването ще е много болезнено! Казвам Ви го от личен опит. Слезте на земята и стъпете върху здравата основа на св. Православие, а неговият фундамент е смирението.
  Разбира се, че православният е прав, затова се нарича ПРАВОславен.
  Да започнем да реформираме себе си и да спрем да се нападаме.
  Простете на мене грешния.

  СЛАВА НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ ВОВЕКИ ВЕКОВ! АМИН!

 7. Владиков каза:

  Прекрасна статия !!!!

 8. Idiot каза:

  Прав е авторът. На ум ми идва оня пасаж за топлохладността от Откровението на Свети Йоан Богослов.
  Коментар на коментара на оня дето му се ще да фръкне, няма да правя.

 9. strat62 каза:

  Прекрасна статия!!!!!

 10. Мия каза:

  Дария, благодаря ти от сърце за подбора! Търся отговор на проблема за “ осъждането на греха“, но да имаш и любов към ближния – за “ силата и красотата на любовта“. Слава на Бога за всичко.

 11. negoden каза:

  Прекрасна статия !!!

 12. Mery Popins каза:

  Много хубава и силна статия!

 13. Болгарин каза:

  Езичеството, както го наричаш, е най-чистата вяра, защото идва направо от твореца, от Майката Природа. Създателя на всичко. А това че сме се оскотели и озверяли, не е по нейна вина, а по вина на най-мръсното нещо на тая зема, ПАРИТЕ. Приели сте парите за вашия нов бог! Горко ви. Горко ви. Горко ви.

 14. chocho каза:

  Нерде Творец, нерде майка-природа…