За да се спаси един живот, трябва да се жертва другМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. famulus каза:

  къде е душата. Дали не е в сърцето. Значи след сърд трансплантация трябва да се промени съзнанието. Или мнението на св Василий че като разтопен метал душата изпълва тялото (така се изрзява той) означава, че ако ни отрежат крака, отрязват ни и част от душата и ще възкръснем без нея. Що за езически, анимистични представи?! Г-н Светозар Великов (Тодоров) неведнъж в тъмносините вестници е писал крайно „критични“ – да си кажем правото, хулни – статии за БПЦ и за епископата, обвинявайки във всевъзможни грехове клириците. И сега се е загрижил за трансплантациите – колкот да има за какво да оплюе „любимите“ си митрополити Кирил и Натанаил. Отвратително. Дали наистина душата е в мозъка? Е – неговата може да е и в ректума.

 2. Idiot каза:

  Абе, тоя защо само се заяжда? Въобще, стъпвал ли е в праводлавна църква освен на големите християнски празници!?! Съветвам го за година да ходи всяка неделя на църква, белким и той попридобие някакво уважение към владиците. Нека не забравяме, че и владиците са хора като нас и като такива са подложени на същите страсти, а като отрекли се от света, страстите, които ги връхлитат са умножени с по пет и шест порядъка.
  Прави впечатление, че журналистите винаги лицемерно прецеждат комара. Все едно, че те са съвършени. Как си представям карикатурния образ на журналистите? Уродливо човече, с черни очила и огромни тапи на ушите, и с огромно устище се оглежда в криво счупено огледало и си мърмори „Много сме, па сме и красиви“. Не вярвайте много на тези драскачи! Умолявам Ви!!! Научете се да мислите сами, а не някой друг (журналист или политик) да го прави вместо Вас.
  Относно това, че Светият синод не е взел отношение, ще напомня, че той е колективен орган и даже и Негово светейшество не може да взема решения еднолично. Вярно е, че БПЦ е на земята, но Светият дух затова е пратен, за да осъществява единението между двете части на Христовата църква – тази на земята и тази на небето. Поради това Светият синод е колективен орган и никой не може от негово име на самоглавия да се изказва.

 3. Ruen каза:

  Като че ли както винаги всичко си е на мястото. Един пише, друг критикува, един говори другия мълчи и все едно и също……, защо обаче е така? никой незнае! Може би цялата ни българска психика е такава! Но това е приказка за друго място. Относно коментара за „становището“ по въпроса за донорството на Св. Синод съм напълно съгласен и споделям същите мисли. Защо? Ами защото съм Православен духовник и искам – с цялото си уважение разбира се към Синодалните архиереи – те да реагират така както подобава на СВЕТИ СИНОД. В крайна сметка има хора които все още им вярват и следват – това е техен дълг – да бъдат актуални. Като такива си мисл, че не е редно те да бягат от отговорността, която имат за спасението на хората.
  За имотите и свещите дебатите нека останат за друг път. Крайно време е да са подготвени за своите изявления пред медиите, а не винаги да се оправдават. Та така мисля, че духовната любов не е сляпа.
  Искам да подчертая, че това си е лично мое мнение.

 4. safa каза:

  Huleneto na duhovnia klir v BG se pravi edinstveno i samo ot hora koito sa dalech ot Pravoslavnata Carkva i jivota v neia.A na farisei kato Velikov Bog da im vazdade za vsi4ki hulni dumi.