Утроба под наемМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Грузинският патриарх раздава безплатно църковна земя. – http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=79404.

 2. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Закрива се сектантски колеж в Русия. –
  http://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=37171

 3. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Хърватка ражда в църквата. –
  http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=79335

 4. Стефан Йорданов Чурешки каза:

  Въпросът с майчинството и отношенията между мъжа и жената е много сложен в България. По правило у нас няма предвидена публичност и поощрение на хората, които живеят живота и се отнасят помежду си в духа и нормите на християнската етика и свещените текстове. Ние бяхме подвластни след 1878 година на примери на любов и жертва към Роданита, на примери на жертва и любов към светлото бъдеще и комунистическата партия, а сега сме подготвяни за жертва и любов към БПЦ. Примери на любовта между мъжа и жената, за плода от тази любов – детето и любовта към ближния изобщо ние не сме чували и нямаме такива образци в произведенията на модерната българска културология. А иначе българите в своята традиция имат блестящи примери на такава любов и нейното утвърждаване и развитие. Но през модерността тази естествена и богоугодна любов е пренебрегната за сметка на любов към абстракции, а след историческия материализъми в любов към материята, към която има култ и в БПЦ. Затова впрочем и не раждаме деца

 5. Стефан Йорданов Чурешки каза:

  Ние се нуждаем от примери на любов и безкористна родителска грижа в духа на нашия исторически опит. За съжаление голяма част от кадрите на БПЦ не могат да ни бъдат такъв пример, нищо че държат да ги наричаме „отци“, т.е. бащи. За да бъдеш баща се иска не само биологичен семенен материал, но и много качества, действия и приноси за израстването на детето ти. В това отношение сказките на Митрополит Климент през Възраждането са допринесли много за утвърждаването на семейното любвеобвилно начало сред българите. Днес не се експонират примерите на нормално човешко съжителство, а се предлагат всички форми на разкъсване на отношенията в семейството и естествената приятелска среда. Когато бях учител бях поразен от инициативата на директорката да дава на децата текстове, които учат, че противопоставянето между родители и деца било нещо естествено! Затова ли родителите й даваха децата си? И на какво учи БПЦ с любовта към имотите си? Питам и Дон Кихот като абсолютен авторитет във Вселената.

 6. Даниела Чолакова каза:

  Браво, Илиана!
  Ще направя всичко възможно колкото се може повече мои познати да прочетат тази статия…

 7. Да каза:

  Всяко семейство, което желае да има деца, да им даде любов и подкрепа,да ги възпита и отгледа, трябва да има деца.Аз съм твърдо за сурогатното майчинство. Нека да се раждат деца!Повече от ясно е,че много хора имат нужда от това, че много хора и сега ползват сурогатното майчинство, затова нека се разреши и в България!Иначе твърде много семейства ще плащат извън страната ни за свое дете!