Интронизация на новоизбрания митрополит на ИталияДнес, четвъртък, 11 март 2021 г., в катедралата „Свети Георги” във Венеция се провежда церемонията по интронизация на митрополит на Италия и Малта и екзарх на Южна Европа г-н Поликарп (Ставропулос).

Митрополит Поликарп от Навпакт, досегашен митрополит на Испания и Португалия, бе избран за новия митрополит на Италия от Светия синод на Вселенския Престол, съгласно решение, взето на 14 януари 2021 г. Той е наследник на покойния Италиански митрополит Генадий, който се престави в Господа на 16 октомври миналата година.

Митрополит Поликарп има дълъг опит в служение на Италианската православна църква от 1990 г. до 2007 г., когато е избран за митрополит на Испания и Португалия. От 1992 до 2007 г. той служи и като протосингел на Италианския митрополит.

Източник: orthodoxtimes.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...