Бай Добри – шаячният благословМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. Toshev2006 каза:

  Някои хора, които го познават по-отблизо, споделят, че е праведен човек, юродив, прозорлив, молитвеник. Лично не съм общувал с него, но изглежда да е вярно казваното за този старец.

 2. ieromonah Ioan каза:

  Когато за първи път го видях, а малко преди това бях станал монах, си помислих, че виждам Христос. Беше на колене и просеше при входа на Св. Александър Невски, а в този момент Патриарха излизаше след служба от църквата. Картината ми се запечата в паметта до ден днешен, все едно е било вчера. Даже си спомням , че вътре в себе си леко осъдих Патриарха, че не се спря до този светец.

 3. portos каза:

  Отче Йоане, какво ще рече:
  „леко осъдих Патриарха“ 🙂 С добри чувства питам, просто ми е интересно.

 4. ieromonah Ioan каза:

  Леко осъдих = възнегодувах

 5. Idiot каза:

  Виждал съм го понякога и при Света Неделя. Господ здраве да му дава, а на нас да ни е за пример.

 6. portos каза:

  А като се поядосаш на някого, означава ли, че си го осъдил 🙂 Питам, за да си нивелирам отношенията с тебе (защото те харесвам иначе 🙂 🙂 🙂

 7. ieromonah Ioan каза:

  струва ми се, че осъждането е някаква граница, а поядосването е пътя към нея, което разбира се, не значи, че непременно трябва да я достигнеш.

 8. Florian каза:

  е наистина Дядо Добри и освен всичко останало, той носи в себе си и дарът на прозорливостта.
  Поради това изключително точни са, както преценките му за всеки един човек, който влиза в диалог с него, така и думите, които той казва на всеки влезнал в разговор с него.

 9. Alashtinov каза:

  Бай Добри, още от моето детство те търся и едва сега те открих. Та ти си бил онзи белобрад старец / Дядо Коледа/ изпълнен с добрина и готов да дарява всичко от себе си за да разберем всички, че онзи който дарява от сърце и душа е най-щастливия човек на света.

 1. 14/02/2018

  […] си да публикувам един свой очерк за него, написан през […]

 2. 14/02/2018

  […] Бай Добри – шаячният благослов […]