Да подарим на Христос греховете сиМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Отец Николай да не се озове в някоя енория в Граовско, където и ток няма!

 2. gaitan vejdu каза:

  Ще ми се да прокоментирам текста, а не само да хваля, но пред ПОРЕДНИТЕ супер удачни слова на отец Николай, просто онемявам от възхита; и си пожелавам по-често да го срещам.

  Тайничко ще ви призная, че някога, когато все още си въобразявах, че мога да се смиря и да преборя мързела (за да изкарам богословския фак-т), ще ида да свещенослужа, именно, с примера на отец Николай.

  Ех, мечти …

 3. glory каза:

  Горкия отец Николай. .

 4. Petar каза:

  Отче, Николае, уважаваме те като добър и изряден свещенослужител, но защо ти трябва да се вживяваш в ролята на будната съвест на Църквата и да категоризираш твоите събратя? Ти не получаваш ли възнагражсдение от отслужени треби и по-различен ли си като „занаятчия в расо“ от останалите твои събратя или се храниш с Манна небесна?
  Личи си, че
  И още нещо, считам, че свещениците трябва да учат вярващите християни да даряват своя благочестив, добродетелен и праведен живот на Бога, а не своите грехове!
  Иначе, интервюто ти звучи добре, като думи, но е доста помпозно и богословско-сухо. Личи си, че не се движиш много извън храма и си загубил ориентация, че споменатите традиции и обичаи са дълбоко залегнали в бита на българина.И, Слава, Богу! Честито Рождество Христово!

 5. faf каза:

  Въпреки че ми свалиха предишния коментар,защото сигурно мътя нечия вода ще кажа.Онези що говорят а дух нямат са като разбойници що изпояждат стадото.А на Сайта ще кажа: Ако обичате истината,защитавайте я и то с истина.

  *** От „Сайта“:-):

  Коментарът е свален, защото е съдържа анонимни клевети, което не се толерира тук. За истината може да говорите и с по-приличен език. Тя няма да загуби от това.Светли празници!