Шесто чувствоМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. justice каза:

  … докато попаднах в сферите на хора, занимаващи се със спиритически сеанси“ и т.н!.
  Внимавай Таня, да не си попаднала на ученици – Кеббала!?!? Прочетох написаното и голяма душа имаш, чуствена и лесно наранима. Истинската ЗАЩИТА, АМБРАЗУРА е ЗНАНИЕТО. Прочети на първо време „Световната конспирация 1 и 2 ра част, „Тайните протокои“ и „Светът под микроскоп“ -а втор Никола Николов, за да имаш едно наум, когато срешнеш такива „чудаци“?
  „Кой от нас, грешните, ще дръзне да каже, че е мъдър?… когато не умее да разсъждава… Страхът Божий отсъства! – пишеш ТИ! За да разсъждава един човек, той трябва много семе на ЗНАНИЕ да е посял в мозъка си, което след време да покълне, поранее вътре в главата и после плодовете на това знание му служат за БАЗА , АНАЛИЗ и СЪЖДЕНИЕ на ставащото в заобикалящата ни действителност. За съжаление днес ПРИВИТИВИЗМА е взел връх в обществото, знаещите, придържащите към морално етичните норми и ценности са АУТСАЙДЕРИ в обществото. Напротив такива с 3 гънки в мозъка, широкочели, владеещи до съвършенство бухалката са ценените, проспериралите и „уважавени“ индивиди в обществото. Виждам, че си хортуваш с една такава душа и изразена благодарност. Нищо лошо, ама как да разбираме, че подобни „братя“ като негово преосвещенство митрополит Галктион предпочетоха трите гънки? Каво би ми обяснила твойта светла душа? Аз, не го разбирам!?

 2. p_stefanos каза:

  Прекрасен текст! Преживях го с голямо вълнение. И на мен дядо Серафим ми е помогнал много. Една моя приятелка през спиритически сеанси стигна до Христа. Неведоми са пътищата Господни. Таня, ти си мъдрец.
  О, Господи, след много криволъки
  се връщам тих и алчущ пак при Теб,
  че Ти си цяр за всички мои мъки
  и Сам си казал нейде: „Аз съм Хляб“!
  О, нахрани ми, Господи душата,
  за да не търси гладното сърдце
  отровните храни на сатаната,
  които той раздава с две ръце.
  И аз тогава, усмирен, ще седна
  в нозете Ти, загледан тихо в Теб,
  и тайната Ти – първа и последна –
  ще знам, – че Ти си Хляб, насъщен Хляб.

 3. justice каза:

  Не съм и предполагал, че толкова евреи ще има в сайта. А, бе тая България мира не дава и вески гледа все да я разкъсае! Ами що не земете малко да си поговорите за Талмуда да санким да си дойдем напрвао на думата. То бива бива, ама взех да се уморявам да бия клавитурата. Не ме е яд, че хлба ми е огратничен, но преживявам как българска кръв изтича в странство и всеки къса парче от Аспаруховата градина! СПИРИТИЗЪМ – а, бе как не Ви е срам от бога!

 4. justice каза:

  няма да повярва на очите си. В 23.30ч преброих 42 ник-а online и 1473 гости.То бива бива, ама чак пък толкоз пъзльовци не бива. Страх да пишат и изразят мнение, пък било то и грешно. Хайде тия де слухтят в сайта ги разбирам, ама другите? Не 500, а 1500 години е трябвало да се седи под турско, че да Ви влезе акъл в главата за какво се е борил Левски. И туй семейства ще има и деца ще гледа. Вятър работа.

 5. Lara каза:

  Много е жалко човек да бъде заблуден. Фамилията Шелхорн Schellhorn е чисто немска и няма нищо общо с еврейските имена. В Германия има град Schellhorn, което още веднъж доказва немския произход но името.
  А всичко останало в гореспоменатия коментар е просто едно недоразумение – множеството правописни грешки издават нервното напрежение на коментиращия. Явно е, че в нашето повърхностно време много неща са изкривени, но все пак човек би трябвало да бъде информиран, преди да се реши да напише своя коментар.

 6. justice каза:

  „…множеството правописни грешки издават нервното напрежение на коментиращия…“
  1. Не КВАЛИФИКАЦИИ, а коментар по същество;
  2. Наличието на първото и отсъствието на второто не говори добре за опонента;
  3.По принцип такъв род мислене е в посоката – „Направи възможно предимствата на опонента, да превърнеш в негов недостатък“;
  4. Лара е права в забележките относно правописа, не биваше да ги допускам и си вземам бележка;
  5.Що се касае за фамилията Schellhorn разбира се, че тя е немска;
  6. Лара за съжаление не се умее да чете зад кадър. Това не е лесна работа;
  7. Обръщам внимание, че СПИРИТИЗЪМА е един от прийомите ползван в КЕББАЛА. Няма да обяснявам, какво значи тази дума;
  8. Важно е ЯВЛЕНИЕТО, а НЕ индивида, а в случая г-жа Таня Шелхорн, една млада бих казал симпатична дама е попаднала под една заблуда;
  9.“Можех ли аз да остана вън от този кръг – та това го вършеха хора образовани“, казва младата дама;
  10 Моето послание и искрено желание е да предложа един размисъл относно ЗАБЛУДАТА на подобно участие, в такива мероприятия, а не персоналната атака, или лично отношение както Лара е разбрала;

 7. plamen каза:

  по молба на наша читателка публикувам нейния коментар:

  ***

  Попаднах случайно на сайта “Православие”, където открих с радост откъс от книгата на г-жа Таня Шелхорн “На подобното с подобно”.

  Харесвам изключително много тази българска писателка, която има не само талантливо перо, но и дълбоко религиозна християнска душа. Тя чистосърдечно и непретенционно поднася тази своя ранима душа на читателя, който би трябвало да се гордее, че все още се намират такива българки на този свят, прегърнали с две ръце православната ни вяра. Тя не премълчава лутанията, съмненията и неудачите, както и хубавите и тежки моменти, които са ежедневие на всяка българка в чужбина. Г-жа Шелхорн има доблестта да сподели заблужденията си относно спиритизма, например, но и ясно да каже, че е превъзмогнала този етап от живота си и е намерила верния път към Бога.

  Изглежда, обаче, че освен разбиращи, има и неразбиращи читатели, които я обвиняват именно в спиритизъм, когато е повече от ясно, че тя самата отрича тази практика. Ожесточението в нападките срещу нея отива чак до абсурдни и напълно безпочвени съмнения в принадлежността й към българската нация. (Като че ли ако не би била българка би било престъпление!!!) Жалко за човекът, който се е подписал под тези нападки, още повече, че изказаното от него възмущение изобщо не се вписва в тоналността на православността, която предполага придържане към най-светите принципи на християнството.

 8. justice каза:

  Е, туй е то слагачеството, чуждопоклонничеството, де викаше първия партиен и държавен ръководител бай Тошо на времето. То и Левчев неговия придворен поет на де се пишеше стихове за съветските войници, накрая семейството му хвана самолета и окончателно, „демократично“ приземи в страната на залязващото слънце. Там в центъра на Вашингтон си купи къща с огромна градина до парка на починалите американски войници загинали във втората световна война. Каква ирония на съдбата. Тези които се тупаха по гърдите, че са най верните комунисти, първи нарамиха чувалите народна пара открадната от НАРОДА и избягаха във странство, оставяйки моите братя и сестри да се пържат в „демократичната“ мас? Сега виждам техните адвокати, как се опитват да оргиналничат в сайта и обвиняват в някаква „тоналност”?. На Лара, Пламен и бъдещи критици бих им препоръчал да прочетат (Исая 28:29, Откровение 13:14) ; (ИСАЯ 44; Данаил 8:23-25; 11:37)
  „светът, ще бъде подложен на масова хипноза, силна заблуда, която ще накара хората да вярват в ЛЪЖАТА.
  Край на цитата

 9. justice каза:

  Прави се опит на моя IP адрес да бъде поставен филтър.Ако е от Вас разбирам, ако НЕ направете възможното да бъде техническо остранено. ИСТИНАТА няма алтернативи. pravoslavie.bg, ако желае ТЯ да тържествува има механизмите за това.
  Поздрав!