Зрелища?!Може да харесате още...

6 Отговори

 1. Владислав каза:

  „изобличително ни гледа: с очите на…“ тук може много да се добавя. Но най-страшното е това, че за десетина години – без никаква война, населението на страната намаля с 1 млн. от 8 (преди). Спомням си едно филмче, където ни предлагаха да погледнем в очите и на децата, изгорени, изтърбушени и разкъсани, които се изхвърлят с хиляди по кофите, защото ни е приятно да мърсуваме за удоволствие; но когато в резултат се появи детето, то ни „пречи“ на приятния и удобен живот. Пък и то – нека да умре, да не се „мъчи“, да не живее „бедно“. Не е ли това върхът на цинизма? Ако днешното общество е станало тотална жертва на немско-фашистката пропаганда от ІІ Св.война, която днес е една от неговите „ценности“ – значи то е изпаднало в самоунищожителен автоканибализъм и е неизбежно да умре. И то умира наистина, топи се с невероятна скорост. Не е възможно духовната смърт на отделните хора да не се превърне в духовна смърт на обществото. А духовната смърт неизбежно води и до физическа. Имаме не повече от десетина години, за да се осъзнаем и да предприемем мерки за спасяване на останалото. (Спасението на давещите се е винаги и само в техните ръце.) След това вече процесът ще бъде необратим. С българския народ ще изчезне в историята и неговата култура и традиции. За съжаление, до голяма степен те са, които най-вече са поддържали православието у нас – а не искрената вяра в Бога и познаването на самата веронаука. Така и православието ще изчезне от нашите земи и ще се замени от… вероятно – ислям.

 2. mmm каза:

  Извинявайте, но писва!
  Не гледам това тьпо риалити шоу, нито имам намерение да го гледам. Идвам редовно в Православие БГ и честно, писна ми да гледам и тук Биг Брадър! От месеци седи анкета за Биг Брадър, статии за Биг Брадър, коментари за Биг Брадър… Стига вече!
  Оставете предаването да го обсъжда жълтата преса, не подобава на сайт с претенции да е православен да му отделя толкова голямо внимание!

 3. 100 каза:

  Сценаристите на шоуто хвърлиха мрежата, един православен шаран се хвана, а излезе, че и ние покрай него. По-тъпо не може и да бъде…

 4. saluti каза:

  като не ви се чете за биг брадър, недейте на натискате картинката с окото и ще сте си спокойни. ясно е, че през това прозорче ще видите какво мислат хората за шоуто – пише си го… :-).
  а вицът е за една „благочестива“ жена, дето се оплакала в полицията, че по улицата се разпождат голи мъже и я смущават. и като и обърнали внимание, че мъжете си имат дрехи на гърба, тя казала – да ама под дрехите са голи…
  православният шаран може и да се е хванал, но то крушата си има и опашка – нищо не е случайно. и може би покрай тая картинка е добре да си помисли всеки в какви мрежи се хваща всеки ден…
  на мен пък ми е интересно да чета реакции на това шоу, защото провокациите в него са толкова съществени, колкото всяка друга история, която е част от живота ни. не е ли така?

 5. mmm каза:

  Там е проблемът, че Биг Брадър облази този сайт вече не само в една картинка.
  A пищещите за шоуто като са против него, просто да не го гледат. Аз така правя. Ако гледам Нова телевизия, то е за да видя предаването на Стоядинов или новините. Или гледам други телевизии. Но не и да воайорствам и клюкарствам.
  И определено Биг Брадър не е част от моя живот, нито ще позволя да стане.

 6. saluti каза:

  естествено не е работата да се воайорства, обаче като се замисля -къде е границата…

  по друг начин погледнато това шоу – някакви хора ми разрешават да съдя за тях не абстрактно, а съвсем конкретно; разкривайки се във всякакви ситуации и казвайки – това съм аз, ти какво мислиш? отговорността е моя в случая, дали ги гледам похотливо и самозадоволяващо някакви гадни нужди, или с нормален човешки интерес; айде с любов да не казвам (но защо пък не… нали сме за това християни.)

  а че шоуто печели от това, че може и да е много мръсно цялото упражнение – да, може. но може и да не е, смятам.

  а дали гледам стоядинов или друго – от гледна точка на нова тв – те във всички случаи печелят :-). въпросът ти какво печелиш си зависи от теб 🙂