Светлина в мракаМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Т Георгиева каза:

  Много вярно наблюдение. Светлината и истината може да се открият сред народа. Оттам човек може да получи сили за да живее. Там може да избяга ако е преследван. Там може да види искрена усмивка. Великодушие и топлина.

 2. Калимера каза:

  Всичко е добре докторе, но обясни ми промяната в поведението ти от предишната статия на Бай Ганьовската колонка.

 3. Марта каза:

  Преди години сериозно се бях притеснила как ще искарам до заплата и зяпах плодове на пазара. И в този момент една баба поиска да и дам пари да купи от тях за болното си внуче. Отначало се разгневих в мислите си, но веднага се разкаях и и купих торба плодове, а с най-последните пари купих малко и за мен, има няма половин кило. Бабата ме благослови и незнайно от къде си помислих „доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя …“, а не познавах евангелието добре, бях чела произволни страници от любопитство. Исках да дам на бабата и моите плодове, но тя беше неоткриваема в тълпата. Оцелях до заплата и други хубави неща имаше. А и почнах да се замислям, че трябва да прочета Библията.

 4. stoyan каза:

  Много хубаво пишеш за тези супер трудни неща, френд. Не те гъбаркам, искрен съм; искам и аз да мога така ЧИТАЕМО да напиша нещо носталгично за детството и то да не звучи префърцунено. Но явно това е въпрос на дарба, която ти притежаваш, а аз не. Както и да е, благодаря ти!

  Исках да ти кажа, че наистина умееш да пишеш ЧИТАЕМИ неща. [i](Съвсем наскоро, например, прочетох блестящ текст на невероятно умно момиче, при това и много красива, но тя ми бе пример – как не бива да се пише за Христа. Темата й разглеждаше понятието „прераждане“ в светлината на св. Православие. Авторката бе изумително точна, но разбирането на написаното от нея предполагаше да си изчел предварително поне няколко вагона литература, нещо в което се съмнявавам, че днес умеем. Та така.)[/i]

  Поздрави! 🙂

 5. В.П. каза:

  Намирам изказа ви за невероятно изразителен и динамичен. Освен това, есето е много красиво построено. Вие имате истинска писателска дарба! Всеки път се възхищавам на стила ви!

  Относно съдържанието няма да се изказвам – 1000 знака няма да ми стигнат за 10000 мисли, които събуди есето.

  Има един анекдот за това, как е измислен френският език: „Ще пишем много букви в една дума, но половината няма да четем“. Английският е измислен така: „Няма да пишем много букви в една дума, но ще ги четем както ни падне“. Та една малка поправка към текста – думата „Loser“ се пише с едно „о“.