За какво са спорели Фройд и Луис?Може да харесате още...

7 Отговори

 1. Пламен Евгениев Сивов каза:

  Филмът на PBS може да се гледа в Колибката – http://kolibka.com/2.html – пишете в търсачката „question of God“

 2. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Между гениалността и лудостта има само една крачка. Хокинг твърди, че вселената се създала сама:
  http://www.monitor.bg/article?id=259039

 3. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Убийци надяват расо в Италия
  http://www.monitor.bg/article?id=259037

 4. Иван Иванов каза:

  Религиозността с християнски етикет, когато е от психотичен тип, т.е. когато е свързна с нездрава, примитивна, нелепа и фанатична екзалтация, когато е сведена в голяма степен почти само до ритуалничене, и най-важното – когато е елиминиран апофатичния стил в богословието, тогава тя (религиозността) наистина се доближава или вмества в по-негативните определения за нея, изказани от Фройд, за които се споменава в текста.
  В книгата на архиепископ Хризостом – „Ръководство по православна психотерапия“ са разгледани някои възможни мостове между православната психотерапия и психоанализата.

 5. Стефан Йорданов Чурешки каза:

  Прави ми впечатление, че в коментарната рубрика на православие.бг преди време се появиха текстове за отношението между вяра и наука, издателство Омофор издаде книга на тази тема, в други интернет сайтове също се появиха текстове в тази насока, и ето – двери пуска текст, разбира се на чужд автор, който говори за вяра и наука, а просветния център към храм Св.св.Кирил и Методий в София организира беседа на тема Знание и вяра с лектор, за който няма известност да има разработки в тази насока. В омразните неправославни държави няма чиста православна вяра, но има честност и почтеност, като се цитира първоизточника на идеята и се посочват предхождащите разработки на автори и издателства, които може да не ни харесват, но които първи са се сетили за някакъв проблем. Това е честният път извън чистота на православието, представяно официално днес в България от „богоизбраници“ на БКП.
  http://www.bg-history.info/5259/Za-vzaimovruzkata-mezhdu-dokazatelstvata-na-religiiata-i-na-istoriiata.html

 6. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Безплатно сваляне на събраните съчинения на св. Йоан Златоуст в руски превод –
  http://depositfiles.com/en/files/vnpyz0630

 7. Иванка Бонева каза:

  Книгата издадена ли е на български?