Предстои прожекция на „Градината на Пресвета Богородица“ в ПловдивСлед като столичната публика имаше възможност да гледа документалния филм „Градината на Пресвета Богородица“ в три прожекции, този април е ред на зрителите от Пловдив.

Екипът на филма отправя покана към пловдивчани за прожекцията на 14 април (неделя) от 14 ч. в Lucky Дом на киното (ул. „Гладстон“ 1).

„Градината на Пресвета Богородица“ разказва за ежедневието на монасите от Зографския манастир. Филмът е дело на творческия екип Силвия Павлова (продуцент) и Борислав Павлов (режисьор), основатели на българската продуцентска компания Павлов Филмс. Това е първият им съвместен пълнометражен проект. Благодарение на дългогодишните близки взаимоотношения между режисьора Борислав и братството в Зографския манастир, той получава специално разрешение да заснеме видеоматериала.

Екипът успява да събере уникални кадри, които биха заинтригували дори хора, които вече са посетили българската света обител на Атон. Филмът представлява и особен интерес за дамите, тъй като това за тях е единственият начин да „посетят“ светогорски манастир.

Камерата повежда зрителя в най-съкровените кътчета на светата обител в откровен разговор с монасите. Последвайте ги в кухнята и се включете в приготвянето на манастирските гозби! Отидете в градината, присъединете се към цепенето на дърва и чистенето! Посетете ателието и рисувайте заедно с братята! Слушайте тяхната история, философията им, слушайте сърцата им! Ще ви разкажат за един напълно различен свят – уединен и изпълнен с молитви, но и много динамичен.
Ще чуете и необикновена история за загадъчната поява на една икона. Събитие, случило се едва преди трийсетина години. През 1985 година генерал-лейтенант от Кипър пътува към манастира, носейки като дар голяма икона. Това, което ще последва, променя завинаги живота му. И до днес братята не спират да се дивят на случилото се.

Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени на касата на Lucky Дом на киното в Пловдив или онлайн.

 

 

 

Please follow and like us:

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ:

Споделете в социалните мрежи