Матрицата и ключовете от раяМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Владислав каза:

  Значи хипотезата е, че ние сме страна с икономическа (и може би донякъде и културна) слабост,но от друга страна- с някаква духовна сила, духовно предимство пред западните страни. От една страна приемаме с радост поданството на ЕС заради икономически и културни облаги- в това отношение може само да спечелим. Но от друга страна се страхуваме да не би да платим висока цена– като бъдем някак си принудени да приемем чужда духовност; неправилен начин на живот, убеждения, светоглед и т.н.
  Ами при това положение излиза, че ние сме слаби не само икономически и културно. Явно сме слаби и по дух. Просто сме слаби отвсякъде.
  Силният не се страхува. Сделката е изгодна когато се печели повече, отколкото се губи. Т.е.- печелим благоденствие, но не губим духовност. Така би трябвало да бъде. Не ЕС да ни диктува разни щуротии и да ни влияе разлагащо и развращаващо, а напротив– ние да внесем в ЕС добър пример- нови ценности, високоактивен, богат духовен живот. И не „да се борим”, а просто безкомпромисно да не допускаме – нито с милиметър! – каквото и да е отстъпление от своите ценности. Възможно ли е това? Може би. За гърците това не изглежда толкова трудно. А защо за нас да е?
  Сърбия изглежда страната, която прилага предложения „безкомпромисен” вариант на развитие. Сърбите наистина са борбен и свободолюбив народ и аз много ги уважавам. Но и за това се иска сила. Ние и нея я нямаме. Какво тогава имаме изобщо?
  Силата е вътрешно състояние на духа, а не външна мощ. Жалка картина се получава…

 2. Дон Кихот каза:

  Гледайте видео филм за лудия екстрасенс бай Ангел – http://www.vbox7.com/play:9cc5679d

 3. Дон Кихот каза:

  Нямаше да продумам, ако Владислав не беше възхвалил накрая сърбите. Техният див „светосавски“ шовинизъм им изигра много мръсна шега през последното десетилетие. Сърбите имат още много грехове за изплащане и никакви псевдомесиански бълнувания не могат да ги оправдаят.
  .
  Аз лично предпочитам третия път на Русия, но тя е потенциално богата, а ние сме бедни и бездуховни, поради което нямаме избор. Влизането ни в ЕС е част от световна тенденция за обединение на континентите. Нашето поколение няма да доживее края на този процес и бъдещата война между цивилизациите. Това развитие странно съвпада с доктрините на франкмасонството.

 4. Бедствие каза:

  А мен ме подразни как президентът ни намеси идеите на Левски в присъединяването ни към ЕС – в поздравителната си реч по празниците. Понеже точно Левски, доколкото си спомням, искаше българите сами да постигнат свободата си, а не да се търси спасение отвън, от Великите сили.

  Кощунствено беше да го цитира Първанов точно по повод ЕС, с който ни надуха главата.

  И все пак аз не вярвам, че децата и внуците ми ще станат такива – с безизразни лица и угаснали погледи.
  не, че ги имам, но ако имам някой ден – не вярвам да станат такива…

 5. Альоша каза:

  Накратко:
  – не сме пожелание в ЕС, а ни натикаха самите „Велики сили“, за да имат излаз на Черно море и да завършат окончателно разделянето ни от Русия;
  – Никога няма да позволят обединение на Православните народи;
  – чувал ли си за „трите скорости“? Досега караха на две, а ние с румънците ще сме в трета глуха:-)
  – Народа се радва на ЕС, само защото се надява да го отърве от политическото безочливо иго, което превърна Отечеството ни в „бананова република“ България;
  – И в Съветския съюз имаше комисари и в ЕС пак има комисари(?!) – не мисля че обща е само етимологията, а и смисъла;
  – Германия ще е председателстваща страна през следващите 6 месеца и нейната цел щяла да бъде …въвеждането на биометричните данни в документите за самоличност или тям подобни!? След някоя и друга петилетка ще искат да ни вкарат кожните чипове, за които тая сутрин говори Фори Светулката, а дори сегашните ни лични карти са Богу противни, според стареца Пайсий;
  Какво ни остава тогава?
  Бъдете будни и се молете! – казват апостолите.
  Защото светът на нациите умира – идва бизнес-глобализацията, коята е вражда против Бога по всички фронтове и особено срещу православните и славянските народи.
  С гърците не можем да се сравняваме, защото Православието е част от тяхнота национална идентичност и лично самолюбие.
  ЕС беше преди 1990г. Европейска икономическа общност (ЕИО) и да не забравяме, че Христос и християнството са изключени от санкция в конституцията му.Това не е случайно.Това е проба. Shut down!