Проект “Коледна звезда”


Организатор. Енорийски център “Покров Богородичен” при храм “Покров Богородичен”.

Участници. 130 деца на възраст от 7 до 18 години от дом “Здравец” – гр. Угърчин и дом в с. Доганово. Децата са сираци и полусираци, изоставени от родителите си или деца от многодетни и социално слаби семейства. Те рисуват своите уникални коледни картички и така носят радост на хората, които ги получават. Рисунките нямат претенции да бъдат произведения на изкуството, но впечатляват със своята простота и с любовта, с която са направени.

1500 ученици от Столичните училища – 6-то ОУ “Граф Игнатиев”, 7-мо СОУ “Св. Седмочисленици”, 73-то СОУ “Владислав Граматик”, Частно немско училище “Веда” и Национална художествена гимназия. Те също рисуват в помощ на децата без семейства.

30 доброволци, които споделяме с децата своето време и обич. Доброволците са православни младежи от енориите в гр. София и ученици от Националната художествена гимназия. За осма поредна година те помагат в организацията на благотворителната кампания, като посещават децата в домовете, рисуват с тях, опаковат готовите картички, разпространяват ги.

Нарисуваните картички се поставят върху подложки и се предлагат като двойни картички с пощенски плик. Както картичките, рисувани от децата без семейства, така и картичките, рисувани от учениците ще се продават на цена 1.50 лв. Със средствата от продажбите ще подпомагаме лечение на деца, кръщения, вероучение, летни лагери, празнуване на рождени дни на децата.

Къде може да намерите картичките?

Енорийски център “Покров Богородичен” и в храм “Покров Богородичен”
Православната книжарница на ул. „Бенковски” 9
Столични храмове
Театър 199 – ул. Славянска 8
Столичен куклен театър – ул. Гурко 16

За повече информация:  Енорийски център “Покров Богородичен” при храм “Покров Богородичен”
адрес: ул. Георги Данчов – Зографина №2, лице за контакт: Теменужка Парасова, 0886 800 922; 953 35 23

Банкови сметки: Фондация “Радост”, Общинска банка АД – клон Люлин, Банкова сметка № 1001098104, Банков код: 13071177

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...