„Пътят на словото“ – конкурсФондация "Покров Богородичен" и порталът "Православиe.БГ" обявяват журналистически конкурс под наслов "Пътят на словото". "Пътят на словото" е първият по рода си журналистически конкурс в България, стимулиращ развитието на православна християнска журналистика. Чрез него ще се определят годишни награди за най-добри публицистични материали, свързани с Православието в България.

Конкурсът ще определи най-добрите публикации за 2007 година в следните две категории:

1. Публицистика

Статия в печатна или електронна медиа. Темата трябва да е свързана със събития и процеси в Православната църква в България или чужбина, или да отразява обществените нагласи спрямо християнската вяра и църква.

2. Есеистика

Материал, публикуван в печатна или електронна медиа. Текстът трябва да представя по достъпен начин учението, духа и живота на Църквата. Публикацията ще се преценява съдържателно и стилистично.

Поканени са журналисти и други автори, които публикуват в периодични издания.

Номиниране

Номинации се приемат от авторите на материалите, от медии, в които е бил публикуван материалът, от авторски екипи и от посетителите на Православие.БГ. В номинацията се посочват: име на медиата, заглавие на материала, име и фамилия на автора и кратка обосновка на номинацията (защо смятате, че предложеният от вас текст заслужава да бъде награден). Посочете също категорията, в която номинирате статията.

За номинация на материал в печатна медиа се прилага копие от материала; за материал от електронна медиа – активен хиперлинк (връзка) към съответната страница с публикацията. Номинациите се изпращат на адрес ekip@pravoslavie.bg.

Могат да бъдат номинирани само текстове, публикувани в рамките на календарната 2007 г., написани на български език. Не се приемат преводни материали. Няма да се приемат и анонимни номинации – не забравяйте да посочите двете си имена в мейла, с който правите номинацията.

При получаване на номинация, отговаряща на горните критерии, екипът на Православие.БГ ще изпрати запитване до съответната медиа или автор за получаването на съгласие за номинацията. При липса на такова съгласие материалът няма да бъде включван в гласуването.

Могат да бъдат номинирани и текстове, представени в портала Православие.БГ. В състава на журито, което ще определи победителя, не участват членове на екипа на Православие.БГ, на фондация Покров Богородичен и на издателска къща Омофор.

Един автор може да участва с максимум две статии.

Всички номинирани материали ще бъдат представени в портала Православие.БГ цялостно или с препратка към съответната страница.

Награди

Ще бъдат присъдени две награди – на журито и на публиката. В журито участват професионален журналист, свещеник и литератор. Наградата на публиката ще бъде определена чрез гласуване в сайта Православие.БГ.

Срокове

Номинации се приемат до 18.00 часа на 20 януари 2008 г. Гласуването на публиката започва на 21 януари и продължава до 0.00 часа на 1 февруари. Обявяването на наградите ще се състои на 4 февруари.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...