Премиера на сборника с християнска проза „Детски цветослов“cover-hr-proza-site1На 27 септември ИК „Омофор" кани столичните ученици, родители, учители, както и всеки читател, който има интерес към християнската проза, на представянето на сборника „Детски цветослов". Книгата включва християнски приказки, легенди и разкази за деца, написани преди 1944 г. от известни български писатели.

Гостите на премиерата ще имат възможност да се потопят в меката и блага словесност на старите разказвачи, която нашепва в душата копнеж и носталгия по времена и места, различни от днешните, но пълни с топлота, прости радости и мъдрост, с тъга, но и с упование в Бога, с вяра и надежда.

„Детски цветослов" ще бъде представен от Венета Дякова – един от съставителите на сборника и дългогодишен преподавател по български език в Софийската духовна семинария.

Специални участници в събитието ще са децата от вокално-театралната формация „Таласъмче" с изпълнения на църковни песнопения и българска класика.
Очакваме ви!

Кога: 27 септември (четвъртък), 18 ч.
Къде: София, ул. „Проф. Асен Златаров" 22, ателие-книжарница „Къща за птици"

Събитието във Фейсбук >>>

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...