Тържества по случай 1950 години от пребиваването на Св. ап. Андрей в гр. Варна


ПРОГРАМА на тържествата по случай 1950 години от пребиваването и проповедта на Св. ап. Андрей в гр. Варна (30.10. 2006 г. – 01.11. 2006 г.).


30 октомври, понеделник

10:30 ч. – Посрещане с пилотна кола членовете на Св. Синод на БПЦ в началото на Варненска и Великопреславска епархия (Антоновски район) и пристигане до храм “Св. Иван Рилски” – гр. Търговище.

11:00 ч. – Отслужване Трисагии на гроба на Нюйоркския митрополит Андрей.

11:30 ч. – Шествие с членовете на Св. синод на БПЦ, гостите от чужбина, областния управител и кмета на гр. Търговище от храм “Св. Иван Рилски”, по централната улица „Васил Левски” до площад Свобода.

13:30 ч. – Тръгване за гр. Варна.

16:00 ч. – Вечерня в Катедрален храм-паметник “Св. Успение Богородично”, гр. Варна.

17:00 ч. – Откриване на международната конференция “Първозвания Апостол”, зала Пленарна на Община Варна.

19:30 ч. – Откриване изложба на “Първозвания Апостол”, в ДПЦ “Св. Арх. Михаил”

31 октомври, вторник

9:00 ч. – Божествена св. Литургия в Катедрален храм – паметник “Св. Успение Богородично”, гр. Варна, която ще се отслужи от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил заедно с членовете на Св. Синод на БПЦ и духовници от Сръбската, Румънската, Полската, Вселенската и Руска православни църкви.

12:00 ч. – Първа копка за нов храм в гр. Варна, носещ името на Св. Апостол Андрей Първозвани в кв. “Чайка”, гр. Варна.

12:30 ч. – Първа копка за нов храм, носещ името на Св. мчк. Прокопий Варненски (кръстовището на бул. “Сливница” и ул. “Отец Паисий”, гр. Варна).

15:00 ч. – Доклади на конференцията.

16:15 ч. – Дискусии.

16:30 ч. – Кафе-пауза.

17:00 ч. – Доклади.

18:15 ч. – Дискусии.

19:00 ч. – Празничен концерт в сградата на Радио Варна.

1 ноември, сряда

11:30 ч. – Тържествен молебен за народните будители на паметника на Св. Паисий Хилендарски в морската градина. Отпътуване на гостите от Варна.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...