Фотоизложба „Светлина от Изток“ 

Полският Институт в София и фондация Покров Богородичен организират фотографска изложба „Светлина от Изток“, посветена на Православието в Полша. Изложбата е подготвена от фондация “Княз Константин Острожки” с подкрепата на Министерството на културата на Полша.
Подбрани са снимки, които разказват и интерпретират съвременното състояние на Православната Църква в Полша. Разгледани са различни аспекти на полското православие – обекти на поклонение, църковните служби и ежедневието на монасите. Използвани са най-добрите снимки в Полша на тази тема от 70-те години на ХХ в. до наши дни. В изложбата присъства и исторически контекст – пощенски картички от началото на ХХ в., запазили образите на несъществуващи вече църкви.

Изложбата включва репродукции на икони на Йежи Новошелски, единственият полски художник, вдъхновен в творчеството си от руската икона, с която свързва както живописните си платна, така и собствения си религиозен мироглед. Ще бъдат представени и икони от Белската иконографска школа. На откриването ще бъде показан документалния филм „Православието в Полша“.

Откриване на изложбата: на 10 май 2007 г., 18 ч., в Полския институт, ул. Веслец 12, София.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...