Позиция срещу смъртното наказание



Източник: БТА

Външният министър в оставка Соломон Паси каза пред журналисти, че позицията на България е срещу прилагането на смъртното наказание навсякъде по света. Въпросът беше отправен към министър Паси, по повод изпълнените наскоро в Либия смъртни присъди. Соломон Паси посочи, че позицията срещу смъртните наказания е и европейска позиция. „Не приемаме изпълнението на смъртно наказание като акт на правораздаване – добави той – Лично аз бих приветствал отменянето на смъртното наказание във всички страни по света, включително и в страните от Африка.”


Вчера Соломон Паси и Меглена Кунева заминаха за Брюксел, на заседание на Съвета на ЕС по "Общи въпроси и външни отношения", където се очаква британското председателство да изложи приоритетите си.

Една от основните ни задачи с министър Кунева е да продължим да информираме колегите за напредъка на страната ни, както и за положителното развитие на политическата обстановка в България, за да продължим усилията за членството на България в ЕС към 01 януари 2007 година, каза Соломон Паси.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...