Юбилеен концерт във Варна


Източник: Варненска и Великопреславска митрополия

По случай 50 години от основаването на Мъжкия църковен хор при Катедрален храм “Св. Успение Богородично” на 10 декември 2006 г. (неделя), от 17: 00 часа в художествената галерия “Борис Георгиев” ще се проведе юбилеен концерт на хора.

В настоящия си състав от 20 певци хорът е под диригентството на г-н Антон Момчилов и г-жа Нели Макавеева.

На концерта ще бъдат изпълнени православни църковни песнопения от Добри Христов, Петър Динев, Христо Манолов, Бортнянски, Архангелски и Ведел.

Юбилейният концерт се провежда по инициатива на Църковното настоятелство при Катедралния храм и ръководството на Църковния хор при храма.

В чест на 50-годишнината, до края на м. декември, тази година Мъжкият църковен хор предстои да издаде своя първи компакт диск с църковни песнопения.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...