Антология на Българската християнска лирика ще бъде представена на „Пловдив чете“



Plovdiv cheteИздателство „Омофор“ кани своите читатели от Пловдив на съботен следобед, посветен на християнската поезия. На 11 юни от 16 ч. в рамките на инициативата „Пловдив чете“, която се провежда под домакинството на издателство „Жанет 45“, ще бъде представен сборникът „Небе за земята. Българска християнска лирика – антология“.

В рамките на събитието ще бъдат представени и авторските стихосбирки „Нужен“ на Калин Михайлов и „Държавата на другия живот“ на Пламен Сивов.
Входът е свободен, а мястото на събитието е Къща музей „Хиндлиян“ в Стария град.

Сборникът „Небе за земята. Българска християнска лирика – антология“ е подготвян в продължение наAntologia-lirika няколко години и обединява 67 български класици и съвременни автори.  „Когато Личността на Христос е в центъра на едно начинание, тогава се оказва, че тя обединява по чуден начин хора, които нерядко се разполагат от противоположните страни на разнообразни разделителни линии…“, пише в предговора към сборника съставителят доц. д-р Калин Михайлов.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...