Владика се оправдава пред СКАТ за отец Саръев



Източник: Стандарт

Екип на телевизия СКАТ нахлу в пловдивската митрополия и изненада владиката Николай в покоите му. Атаката била извършена в понеделник следобед, навръх празника Преображение Господне. Журналистите започнали да блъскат по вратата на спалнята на митрополита. Той уплашено отворил веднага, защото помислил, че се е случило някакво нещастие. За негова изненада обаче в лицето му светнал прожектор и го снимала камера.

Въпреки изненадата дядо Николай поканил журналистите в кабинета си, където им дал интервю. Настъпателните въпроси се въртели предимно около отказа му да разреши на отец Боян Саръев да се кандидатира за кмет на Кърджали с подкрепата на ГЕРБ, Атака и ВМРО. В края на разговора журналистът изненадващо извадил от чантата си фес, който връчил на владиката с думите, че трябва да го носи, и си тръгнал. Митрополит Николай го догонил по стълбите и хвърлил феса на двора.

Само ден преди това лидерът на "Атака" Волен Сидеров обвини пловдивския владика в национално предателство, защото бил "дал Кърджали на Доган". "Няма да търся възмездие, не искам охрана, ще моля Бог да не зачита извършения грях на тези журналисти", заяви митрополитът. Той не е подавал официална жалба в полицията за нахлуването. Въпреки това обаче за случая е бил уведомен вътрешният министър Румен Петков.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...