В Пловдив посрещнаха частица от Светия Кръст


Източник: Darik News

С молитви бе посрещната в Пловдив частицата от Светия Кръст Господен. Светинята дойде от скита "Св. Николай" на манастира Кутлумуш в Света Гора, където се съхранява в една от килиите.

Трима владици посрещнаха на централния площад в Пловдив реликвата, която бе донесена от игумена на Атонския манастир Кирил и поставена за поклонение в храм "Света Марина".

Реликвата дойде в града под тепетата в навечерието на храмовия празник на митрополитската катедрала “Света великомъченица Марина”. Светинята пристигна от скита "Св. Николай" на манастира Кутлумуш в Света Гора, където се съхранява в една от килиите.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският Митрополит Николай посрещне светогорската светиня на площад "Централен" в града. На специален подиум владиката в съслужение с митрополитите на Стара Загора и Плевен Галактион и Игнатий и синодалните архиереи и духовници от пловдивската епархия, отслужи благодарствен молебен за благото на българския народ. С литийно шествие по главната улица светинята бе пренесена до храма “Света Марина”. Там Пловдивския митрополит Николай, Плевенския митрополит Игнатий и Старозагорския митрополит Галактион в съслужение с архимандрит Антоний, протосингел на Пловдивска митрополия и архимандрит Висарион, игумен на манасатира «Света Троица» в Кръстова гора отслужиха празнична вечерня.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...