„Глобалната сексуална революция“ ще бъде представена на Пролетния базар на книгата



В рамките на Културната програма на Пролетния базар на книгата, издателство „Омофор“ ви кани на премиерното представяне пред столична публика на българското издание на  „Глобалната сексуална революция“ от немската социоложка Габриеле Куби.

В контекста на обществения дебат около джендър идеологията книгата на Габриеле Куби е ценен ориентир за разбиране на произхода на съвременните схващания за пола. Написана в консервативен християнски ключ, книгата добива широка популярност и вече е издадена на 13 езика.

„Като всяка идеология, джендър идеологията има за своя последна цел да обхване живота в неговата тоталност и да го подчини на своята постантропологична истина за човека. Габриеле Куби с неумолима честност и дръзновение приема посвещението да бъде гласът на викащия в пустинята…“ , пише в предговора към българското издание богословът Свилен Тутеков.

В предговора към немското издание един от големите християнски мислители на съвремието ни, немският католически богослов и философ Роберт Шпеман (1927 – 2018) казва:

„Някога думата еманципация e означавала нещо като освобождаване. Еманципацията от нашата природа може да означава само освобождаване от самите нас. Идеята за политическа свобода e била родена в Древна Гърция и първоначално е означавала да се позволи на хората да живеят по обичайния за тях начин. Oнзи, който e пречeл на хората да правят това, който e искал да ги „превъзпита“, е бил тиранин. Тази книга е точно за такава тирания. Габриеле Куби смело показва как нашата свобода е застрашена от една антихуманна идеология. Тя заслужава благодарността ни, защото със своята книга ни просвещава.“.

Книгата ще представят

Д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов

 

 

 

 

Доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател по християнска етика и антропология в Православния богословски факултет на Великотърновския университет

 

 

 

Къде: Мраморно фоайе, НДК.
Кога: 1 юни (събота), 18 ч.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...