Да излезеш от тинята с помощта на Бог



Тази събота във „Вяра и общество”

В това издание на предаването Ви предлагаме:

  • В хармония с Божието творение – екипът ни ще ви заведе до скита Милопотам на Атон, за да ви разкаже неговата необикновена история и да ви срещне с необикновения му обитател – монах Епифаний. Сред чудния светогорски пейзаж, който събира на едно място цялото творение – планина, море и гора, скали, дървета и гори, звучат откровения за това какви хора стават монаси, каква е връзката на скита с българските земи и ни се открехва завесата на… светогорската кухня.  
  • Да нахраниш с музика гладните за Бог – или как може да промениш живота си с вяра в Христос. Гости на Горан Благоев ще бъдат четирима достолепни мъже – създатели на най-известната в щата Арканзас (САЩ) рок-група за… християнски песни. Нарича се „Recycled”, а какво точно рециклират нейните членове? Очаквайте искрените отговори на Карл Ротен, Джо Глас, Стан Крадли и Рики Сърси пред Вас, зрителите на „Вяра и общество”. Ще научите и каква е роднинската връзка на единия от тях с Елвис Пресли и дали той е имал отношение към християнството? 
  • „Христовата жертва, Евхаристията и Църквата” – най-новата книга на проф. Калин Янакиев . Ще разберете какво е провокирало автора да напише това свое изследване, влиза ли с някого в задочен спор и с кого?  И защо в крайна сметка истинските християни винаги са били онези, които на светата литургия приемат тялото и кръвта Христови. Очаквайте и отговор на въпроса, дали християнското причастие не е далечен отглас от тотемизма? 
  • Закрилата на Майката. В навечерието на 1 октомври –  Покров на Пресвета Богородица – ви разказваме за възникването на този празник.  

Гледайте ни, очакваме ви и тази събота по БНТ 1. Започваме точно в 17.00 часа.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...