Почина монах Симеон от Бачковската света обител



На 28 март след кратко боледуване, в Господа се е преставил дългогодишният брат на Бачковската света обител монах Симеон.

Той е роден през 1942 г. в Пазарджик, постъпил е в манастира като послушник през 1966 г. и е приел монашество през 1967 г. по времето на игуменството на архим. Климент Кинов.

„Той в продължение на повече от четиридесет години прилежно изпълняваше монашеското си послушание като клисар на главната църква на манастира. Изключително стриктен, точен и отговорен, той също така ще остане в паметта ни със своята незлобливост, дълготърпение и простота душевна, с които изпълни думите на Спасителя: „Нищите духом ще наследят царството Божие”, се казва в синодалното съобщение за скръбната вест.

Бог да го прости и упокои в селенията на праведните!

Опелото ще се извърши на 30 март, четвъртък, в главната манастирска църква от 11 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...