Премиера на документалния филм „Пътят на воина“ за отец Георги от Жегларци



На 9 юни в София за първи път ще бъде представен документалният филм „Пътят на воина“, посветен на отец Георги от с. Жегларци – наш съвременник, духовен отец и смел изповедник на православната вяра.
„Пътят на воина“ проследява вълнуващия жизнен път на отец Георги със силни кадри от последната година на живота му и от предсмъртните му проповеди.

Сценарист на филма е богословът и православен публицист Георги Тодоров, а режисьор и оператор е Христо Димитров–Хиндо, по-известен като сценарист и оператор на игрални и документални филми, сред които „Знаеш ли, бедни ми рибарю“ (2014), „Преводачката на черно-бели филми“ (2007), „Реката” (1995), „Тишина в Камбоджа” (1993)., „Баща” (1989) и др. Това е първият филм на продуцентска къща „Искони“.

Прожекцията ще се състои от 18.30 ч. в Руския културно-информационен център ( ул. „Шипка“ № 34).

Премиерата е част от Международната конференция „Свето-Йоанови четения“ (9 – 11 юни), която се провежда с благословението на патриарх Неофит по инициатива на църковното настоятелство при столичния храм „Св. вмчк Георги“ – Ротонда. Програмата на конференцията може да видите тук.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...