С SMS може да направите дарение за новия храм в Ловеч


Източник: БГ фактор

Изпращайки SMS на кратък номер 1561, абонатите на МТел от цялата страна даряват по едно левче за новостроящия се храм “Св. св. Кирил и Методий” в центъра на Ловеч, съобщи владиката Гавриил.

“Това е първият катедрален храм в България, който се строи след 1929 г. В този храм ще се споменават за вечни времена неговите дарители – на всяка служба. Това е голямо благо. Господ Иисус Христос в Светото Евангелие ни призовава: “Събирайте си съкровищата на небето, дето ни молец, ни ръжда ги яде, и дето крадци не подкопават и не крадат”. Обръщаме се към всички за по-силна лепта-дарение, та да можем да завършим започнатия градеж. Това пише в обръщението си към хората Ловчанският митрополит.

До момента в строежа са вложени 250 хил. лв. Изградени са основите и приземният етаж. 100 хил. лв. предостави Гриша Ганчев, 21 хил. евро дари дядо Гавриил. Наскоро и племенникът на митрополита превел малка сума.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...