През Априлската ваканция в Гърция (Солун, Метеора, Олимп, Серес)



Местата за пътуването вече са запълнени! Очаквайте следващи дати за пътувания по този маршрут!

Фондация „Покров Богородичен” и Туристическа агенция „Сканер” организират поклонение в Гърция (Солун, Катерини, Метеора, Олимп).

Това пътуване ще ви даде възможност да се докоснете до мистиката на гръцките манастири, да се насладите на красивата планина Олимп и на прекрасните плажове на Егейско море. Ще се поклоните на много мощи, ще разгледате забележителностите на гр. Солун.

Заповядайте!


Тръгване на 1 април от гр. Пазарджик в 22.00 ч. от градинката пред хотел “Тракия”

1 ден (неделя) 1 април 2007 г.

Тръгване в 22.00 ч. от град Пазарджик (градинката пред хотел „Тракия”). Нощен преход през граничен пункт Кулата, до гр. Солун.

2 ден (понеделник) 2 април 2007 г.

Пристигане в гр. Солун около 7:00 ч. сутринта. Поклонение в: църквата “Св. св. Кирил и Методий”, църквата “Св. Димитър” с чудотворните мироточиви свети мощи на светеца, манастира “Св. Теодора”, Солунския пазар, митрополитски храм “Св. Григорий Палама”, паметника на Аристотел, паметника на Александър Македонски, Бялата кула, свободно време. В 11:00 ч. отпътуване за хотела в курортното селище Лептокария. Настаняване в хотела до 13:00 ч. Свободно време от 13:00 ч. до 16:30 ч. Хотелът се намира в близост до морето; в него ще имаме две нощувки. В 16:30 ч. поклонение в манастира “Св. Ефрем Сирин”, посещение в гр. Катерини и разходка из пешеходната зона на града. Поклонение в църквата “Възнесение Господне”, където се съхранява частица от мощите на св. Екатерина. Прибиране в хотела. Нощувка.

3 ден (вторник) 3 април 2007 г.

В 7:00 ч. тръгване за Метеора, пристигане на Метеора в 10:00 ч. Разглеждане на скалните манастири до 13:00 ч. От 13:00 ч. до 14:00 ч. разходка из курортното селище Каламбака, намиращо се в подножието на скалните манастири. В 14.00 ч. потегляне за гр. Лариса. Свободно време из града от 15.00 ч. до 17.00 ч. Поклонение в църквата “Св. Ахилиос Чудотворец” (живял ІV в.) – покровител на гр. Лариса. Прибиране в хотела в 19.00 ч. По желание на групата вечерта може да бъде организирано посещение на таверна с жива гръцка музика (заплаща се допълнително). Нощувка.


4 ден (сряда) 4 април 2007 г.

В 9:00 ч. потегляне за планината Олимп, поклонение в манастира пред мощите на Св. Дионисий Олимпийски. В 11:00 ч. отпътуване за квартал Паралия, намиращ се на брега на Егейско море, един от най-посещаваните курорти и квартал на гр. Катерини, свободно време до 14.00 ч. В 14:00 ч. отпътуване за град Серес. От 15.00 ч. до 19.00 ч. разглеждане на пешеходната зона (центъра) на град Серес. В 19.00 ч. отпътуване за България.

Пристигане в гр. Пазарджик около полунощ.

Цената включва: 2 нощувки в един и същ хотел; застраховки – медицинска, пътуване с автобус с климатик, видео-монитор и мини бар.

Цената не включва: храна.

Стаите в хотела са двойки и тройки. Във всяка стая е подсигурен кухненски бокс и самостоятелен санитарен възел.

Вход за Метеора – 2 евро за манастир.

Минимален брой за провеждане на екскурзията – 40 участници.

При записване се представят данните от личната карта и 50 лева. Останалата сума се доплаща до 15 март 2007 година.

цена – 135 лева

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Запишете се тук

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...