Патриарх Алексий поканен в Сирия



Източник:
РИА Новости

Вчера, 5 юли, великият мюфтия на Сирия Ахмад Бадредин Хасун е предал на патриарха на Москва и на цяла Русия Алексий ІІ писмо от името на сирийския президент Башар Асад с покана да посети Сирия, както съобщават официални източници. Срещата между сирийския духовен водач и главата на Руската православна църква се е състояла в рамките на Световната среща на религиозните лидери, завършила вчера в Москва.

Поканата е била приета с благодарност, е заявил пред РИА Новости заместник-председателят на Отдела за междуцърковни връзки на Московската патриаршия Всеволод Чаплин, присъствал на срещата.

Воден е бил разговор за мюсюлманско-православните и руско-сирийските отношения, е пояснил Чаплин. Патриархът е изразил признателността си пред мюфтията за участието му в Срещата на върха в Москва, като е подчертал, че православните християни и мюсюлманите съжителстват в мир от векове, което трябва да бъде добър пример за целия свят.

Великият мюфтия на Сирия е изтъкнал, че подкрепя православните общности в християнския свят и е изразил загрижеността си във връзка с убийството на служители на руското посолство в Ирак. (РИА Новости)

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...